Πέμπτη 20.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προεκλογικός Νοστράδαμος

19.01.2015

Του Αντώνη Μπατζιά
Εκλογές σε μια βδομάδα λοιπόν…  Επειδή κουράστηκα να βλέπω καβγάδες και ξεκατινιάσματα πολιτικών χωρίς πολιτικό λόγο, επειδή τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανά να είναι πιο σοβαρά απ’ τα δελτία ειδήσεων, επειδή η τρομολαγνεία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, έκανα τεράστια έρευνα και σας παρουσιάζω τα πιθανά σενάρια, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα:
ΑΝ ΒΓΕΙ Συ.Ριζ.Α. (Με ή χωρίς αυτοδυναμία): Θα κλωτσήσουν την Ελλάδα από το Ευρώ. Επειδή θα κάνουμε GREXIT, δεν θα κάμουμε εισαγωγές και θα κάνουμε ανταλλαγές προϊόντων μεταξύ μας. Θα γυρίσουμε στη δραχμή. Η οποία δεν θα μας φτάνει, οπότε θα κάνουμε εθνικό νόμισμα τα κοχύλια ή τα βότσαλα ή τα ρεβίθια. Η πρωινή προσευχή στα σχολεία θ’ αντικατασταθεί με τον ύμνο του ΕΑΜ. Οι τράπεζες θα γίνουν μονάδες τυροκομικής παραγωγής. Η αστυνομία θα αφοπλιστεί, ενώ αντίθετα η οπλοκατοχή των πολιτών θα είναι υποχρεωτική. Οι παπάδες θα ξυριστούν και θα τιμωρηθούν με καταναγκαστικά έργα. Όσοι ψήφισαν Πα.Σο.Κ ή Ν.Δ. σε προηγούμενες εκλογές θα γράψουν 100 φορές το προεκλογικό πρόγραμμα του Συ.Ριζ.Α. υπό την επίβλεψη του Λαφαζάνη. Θα ξεκινήσουν δημόσια έργα για να ξηλώσουμε τη χώρα και να τη μεταφέρουμε πιο κοντά στην Κούβα. Αν δεν προλάβουμε να την μετακινήσουμε, οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν. Μετά οι Αλβανοί. Μετά οι Σκοπιανοί. Επειδή δεν θα έχουμε πια συμμάχους, θα ηττηθούμε και θα πουληθούμε σαν σκλάβοι σε κάθε γωνιά του κόσμου.
ΑΝ ΒΓΕΙ Κ.Κ.Ε.:  Ομαδικές εκτελέσεις δεξιών για να μην αλλάξει πάλι η διακυβέρνηση. Πρώην σοσιαλιστές ή φιλελεύθεροι ή αριστεροί αφού χτίσουν ένα μεγαλοπρεπές ανάκτορο για την Αλέκα Παπαρήγα, θα μοιραστούν στις φάμπρικες σαν εργάτες. Ο Γκλέτσος θ’ ασχοληθεί με την εξωτερική πολιτική. Θα επανακυκλοφορήσουν τα LADA.  Θα καταργηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα μας πουν πως είμαστε ευτυχισμένοι. Θα το πιστέψουμε.
ΑΝ ΒΓΕΙ Νέα Δημοκρατία: Θα συνεχίσουμε να είμαστε μίζεροι. Θα γκρινιάζουμε περισσότερο και θα πληρωνόμαστε λιγότερο. Θ’ αναπολούμε τις εκλογές και «θα τους δείξουμε εμείς!!!» στις επόμενες.
ΑΝ ΒΓΕΙ Ποτάμι: Το σακίδιο πλάτης θα είναι υποχρεωτικό. Για όλους. Πάντα. Θα καθιερωθούν βραδιές ποίησης με υποχρεωτική παρουσία. Η πεφωτισμένη ομάδα του Ποταμιού θ’ ασχοληθεί με το πώς θ’ ανεβάσει το πνευματικό επίπεδο του λαού. Η διακυβέρνηση της χώρας μπορεί να περιμένει.
ΑΝ ΒΓΕΙ Χρυσή Αυγή: Τα μέλη του κόμματος θα βγουν από τη φυλακή και θα μπούμε όλοι οι υπόλοιποι. Θα βγούμε από το Σιωνιστικό Ευρώ. Νόμισμα της χώρας θα γίνει η αρχαιοελληνική μνα. Ή το γερμανικό μάρκο. Όσοι είναι εκτός φυλακής θα ξεκινήσουν εκστρατεία για να πάρουν την Κωνσταντινούπολη. Μάλλον θα χάσουν. Επειδή θα είμαστε όλοι φυλακή θα μας κατακτήσει το κράτος που θα φτάσει πρώτο στην Αθήνα, μάλλον η Αλβανία ή τα Σκόπια.
ΑΝ ΒΓΕΙ Πα.Σο.Κ.   Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!
ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΓΑΠ:  Βενιζέλος θα φάει τόσο που θα σκάσει. Θα καθιερωθούν δημοψηφίσματα. Για όλα. Τουλάχιστον 1 δημοψήφισμα την εβδομάδα. Ο ΓΑΠ θ’ αγοράσει καινούρια Playmobile που θα τα συναρμολογήσει με τη βοήθεια του Κουβέλη. Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν και μετά…
ΑΝ ΒΓΕΙ Αν.Ελ.: Βλέπε σενάριο Νέας Δημοκρατίας…
ΑΝ ΒΓΕΙ Αντ.Αρ.Συ.Α.: Βλέπε σενάριο Συ.Ριζ.Α.  Ίσως και κάτι παραπάνω που φοβάμαι να σκεφτώ.
Αυτά πάνω-κάτω είναι τα σενάρια διακυβέρνησης από 26 Ιανουαρίου και μετά. Δεν απέχουν και πολύ απ’ τα όσα ακούγονται στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Ίσως στις πιο ιστορικές εκλογές για τη χώρα, μετά τη μεταπολίτευση, ας αφήσουμε  τον πανικό λίγο στην άκρη… Εκλογές είναι, θα περάσουν!

[fbcomments]