Δευτέρα 20.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Σάββατο 6 Φλεβάρη 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

04.02.2021

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Σάββατο 6 Φλεβάρη 12 μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου! Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες

Σάββατο 6 Φλεβάρη 12 μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες

Στην πόλη μας στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 12 το μεσημέρι και την ίδια ώρα σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, καλούν Επιτροπές και Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης, εργατικά σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας ενάντια σε μια κυβέρνηση βαθιά αντιλαϊκή, βάρβαρη, αυταρχική απέναντι στους εργαζόμενους και την νεολαία.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες, σε αντίθεση με το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με την απαγόρευση της  κυκλοφορίας και την ποινικοποίηση της πολιτικής και κινηματικής δράσης. Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες για κινητοποιήσεις. Καταδικάζουμε  την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα  για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα της νεολαίας να παλεύει για την ζωή και το μέλλον της. Δηλώνουμε την ριζική αντίθεσή μας στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στην “ελεγχόμενη είσοδο”, στις κάμερες, στην αστυνομική βία και τις απαγορεύσεις στις διαδηλώσεις, στις συλλήψεις και τις προσαγωγές.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ο έλεγχος των μετακινήσεων και τα πρόστιμα για όλο τον πληθυσμό είναι το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο στήνεται το αντιδημοκρατικό καθεστώς για μόνιμη απαγόρευση των κινητοποιήσεων, παραβιάζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε όλους και όλες να δώσουν το παρόν για να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Στις 6 Φλεβάρη και όποτε και για όσο χρειαστεί θα είμαστε στους δρόμους !

  • Όχι στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην απαγόρευση της  κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.
  • Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.
  • Όχι την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα  για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Μαζί στον αγώνα-Μαζί στην υπεράσπιση» Δύναμη μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ