Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Η δική μας Πρωτομαγιά: Εργατική και απελευθερωτική

01.05.2016

“Αν πιστεύετε ότι με το να μας κρεμάσετε θα εξουδετερώσετε το κίνημα των εργαζομένων, το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια ανθρώπινα πλάσματα που σέρνονται στη φτώχεια και στη μιζέρια, περιμένουν τη λύτρωσή τους -αν αυτή είναι η γνώμη σας- τότε κρεμάστε μας.
Εδώ θα ποδοπατήσετε μία μικρή σπίθα, εκεί όμως και πιο πέρα και απέναντι και γύρω μας παντού, θα ξεπεταχτούν οι φλόγες.
Η φωτιά είναι υπόγεια και δε θα μπορέσετε να τη σβήσετε…”

Αύγουστος Σπάις, πρωτομάρτυρας της εργατικής τάξης, από την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου που τον έστειλε στην αγχόνη, μαζί με τους συναγωνιστές του.

Σικάγο, Πρωτομαγιά 1886.

Πρώτη του Μάη 2016. 130 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική εξέγερση της 1ης Μάη 1886 στο Σικάγο. Μέρα αγώνα της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια καθολική επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του, με στόχο να ρίξουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στον κόσμο της εργασίας. Έναν Γολγοθά χωρίς τέλος θέλει να επιβάλλει το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, η οποία δεν μπορεί να αναμένει την «ανάστασή» της από πουθενά αλλού παρά μόνο από τον  αγώνα.

Με τις κόκκινες σημαίες ανοιγμένες, στον αγώνα για τα ζωτικά της συμφέροντα αλλά και για τη συνολική χειραφέτηση και τη διεθνιστική κομμουνιστική απελευθέρωση της εργασίας. Η εργατική τάξη έχει μεγάλες δυνατότητες στην εποχή μας. Είναι πιο μορφωμένη από ποτέ, πιο πολυπληθής διεθνώς, δημιουργός απίστευτου πλούτου και νέας γνώσης. Δεν έχει ανάγκη τα αστικά παράσιτα. Ο 21ος αιώνας είναι η δική της εποχή!

  • Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
  • Με διεθνιστική αντικαπιταλιστική πάλη για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνήσεων
  • Για την κομμουνιστική απελευθέρωση

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ