Παρασκευή 28.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΤΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Όχι στους εθνικισμούς

07.03.2018

Να πέσει ο φράχτης του Έβρου, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Παράπλευρο» αποτέλεσμα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και της αντιδραστικής κλιμάκωσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού αποτελεί το σοβαρό επεισόδιο με την σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Όταν ο ίδιος ο υπουργός άμυνας δηλώνει ότι «οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών, ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και παράνομους μετανάστες που έμπαιναν στη χώρα από εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί» καταλαβαίνουμε το βάρος της τεράστιας πολιτικής ευθύνης που έχει το υπουργείο άμυνας και η κυβέρνηση συνολικά.

Η κλιμάκωση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων για τον οικονομικό,  γεωπολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο στην Α Μεσόγειο γεννά ήδη κλιμακούμενα στρατιωτικά επεισόδια, που δεν απέχουν πολύ να πάρουν θερμό χαρακτήρα είτε από επιλογή, είτε από πρόθεση εθνικιστικών κύκλων και από τις δύο πλευρές των συνόρων, ακόμα και από ατύχημα.

Η ελληνική κυβέρνηση οικοδομώντας τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ με την μπαγκέτα των ΗΠΑ οξύνει την κατάσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η  διακλαδική άσκηση Ηνίοχος, που ξεκινά αυτές τις ημέρες με συμμετοχή εκτός της χώρας μας και των ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλίας, Αιγύπτου, Βρετανίας και Κύπρου. Πρόκειται δηλαδή για την έκφραση της συμμαχίας που θέλει να φτιάξει η ελληνική αστική τάξη στην περιοχή. Από την άλλη πλευρά η Τουρκία κλιμακώνει τον πόλεμο στην Συρία με την επέμβαση ενάντια στους Κούρδους του YPG στο Αφρίν, φέρνοντας το μπαρούτι δίπλα μας!!

Συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, με το κλίμα εθνικισμού, ρεβανσισμού και πατριδοκαπηλίας που προωθούν οι αστικοί κύκλοι. Ο ανταγωνισμός αυτός είναι αντιδραστικός και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Οι λαοί δεν θα οδηγηθούν στη σφαγή για το αν την ΑΟΖ θα την εκμεταλλευτεί η NOBBLE ή η ROSNEFT,  Έλληνες ή Τούρκοι καπιταλιστές. Επιτακτική είναι η ανάγκη ενός ενωτικού αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος για την αποτροπή των σχεδίων του ιμπεριαλισμού και των αστικών τάξεων.

ΑΝΤΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ