Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με ΜΑΤ υποδέχεται η κυβέρνηση σήμερα τους αγρότες στη Νίκαια

04.02.2022

Με ΜΑΤ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη… θα υποδεχθεί σήμερα στη Λάρισα τους Τρικαλινούς αλλά και τους υπόλοιπους αγρότες της Θεσσαλίας η κυβέρνηση.

Οι Τρικαλινοί αγρότες θα συναντηθούν με τα τρακτέρ τους σήμερα στις 11.00 το πρωί στο Μεγαλοχώρι και από εκεί θα πάνε στη Νίκαια.

Οι Θεσσαλοί αγρότες διεκδικούν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους που πλήττεται από τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, του πετρελαίου και των αγροτικών εφοδίων και προγραμματίζουν να στήσουν μπλόκο στην εθνική οδό στον κόμβο της Νίκαιας σήμερα το μεσημέρι. Ωστόσο είναι πιθανό , σύμφωνα με δημοσίευμα του newpost.gr, να βρουν μπροστά τους παρατεταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες που θα εμποδίσουν την προσέγγιση στην ΠΑΘΕ.

Θα πρόκειται ασφαλώς για επανάληψη παλαιότερων σκηνών από κινητοποιήσεις αγροτών, όταν έπαιζαν κρυφτούλι με τις δυνάμεις στης Αστυνομίας για να μπορέσουν να περάσουν τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό.

Την αποστολή διμοιριών των ΜΑΤ λοιπόν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη Λάρισα προκειμένου να παραταχθούν απέναντι στους αγρότες του κάμπου που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, αποφάσισε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της απόφασης, 8 διμοιρίες από την Αθήνα και 4 διμοιρίες από τη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει για την Λάρισα, προκειμένου να βρίσκονται επι ποδός το πρωί της Παρασκευής, όταν και οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να παραταχθούν στον κόμβο της Νίκαιας, ώστε να αποτραπεί κάθε προσπάθεια αποκλεισμού της Εθνικής Οδού.

Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν αγρότες από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, καθώς και από τη Μαγνησία, όπου αγρότες του νομού έχουν ήδη συγκεντρωθεί τρακτέρ αγροτών στην παλιά Εθνική οδό Βόλου- Λάρισας στο ύψος του Ριζόμυλου.

Οι αγρότες διεκδικούν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους που πλήττεται από τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και ζητούν, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, φθηνό πετρέλαιο και πρόγραμμα στήριξης για λιπάσματα, αγροεφόδια και ζωοτροφές.

 

[fbcomments]