Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επεισοδιακή κάθοδος της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την έδρα

15.07.2015
Αθήνα
Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, στην αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη συμφωνία με τους δανειστές, όταν η πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε στην πρότασή της να διεξαχθεί η συνεδρίαση δίχως χρονικούς περιορισμούς.Της διαδικασίας προήδρευσε αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε προς ψήφιση στην Ολομέλεια το εάν θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία, ή θα υπάρξει περισσότερος χρόνος για συζήτηση. Κατόπιν και εισήγησης του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση.

Η Ολομέλεια αποφάσισε δια ανατάσεως της χειρός να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία. Η μόνη που ψήφισε τελικά υπέρ της πρότασής της ήταν η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μετά την απόφαση, η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο να προεδρεύσει της συζήτησης και αποχώρησε από την έδρα.

Ωστόσο, η κ. Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια που βρισκόταν στην έδρα, δέχθηκε έντονες αντιδράσεις από τη βουλευτή της ΝΔ, Άννα Καραμανλή και τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ελάχιστα λεπτά πριν κατέλθει από την έδρα η κ. Κωνσταντοπούλου ακούστηκε η Άννα Καραμανλή να φωνάζει: «Άντε να τελειώνουμε». Η πρόεδρος της Βουλής έψαξε από που ερχόταν η φωνή, λέγοντας «ποια είναι η κυρία που φώναξε άντε».

Την ώρα δε που κατέβαινε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φώναξε «αν έχετε το θάρρος να παραιτηθείτε αμέσως».