Δευτέρα 06.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ζητούν παράταση στην υποβολή δηλώσεων αφού έχει μπλοκάρει το TAXIS

04.09.2022

Εύλογες οι διαμαρτυρίες των λογιστών φοροτεχνικών. Το σύστημα TAXIS λόγω του όγκου των δηλώσεων που υποβάλλονται, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής τους, έχει μπλοκάρει τα τελευταία δύο 24ωρα. Ζητούν λοιπόν μία παράταση καθώς εκκρεμεί η υποβολή χιλιάδων δηλώσεων σε όλη τη χώρα, αφού ο έλληνας ως συνήθως σπεύδει την τελλευταία στιγμή. Παράταση όμως δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής και απομένουν λίγες ώρες για την τυπική λήξη …Στο ΥΠΟΟΙΚ δεν φάινεται να ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων…

Το αίτημα διατυπώνεται, δεδομένου ότι – όπως αναφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος- σήμερα, 29 Αυγούστου 2022, δεν έχουν υποβληθεί περίπου 150.000 δηλώσεις και η πλατφόρμα υπολειτουργεί με μεγάλες καθυστερήσεις.

Επιπλέον, οι λογιστές – φοροτεχνικοί, το τελευταίο δεκαήμερο, ζητούν συνεχώς από το ΟΕΕ, τον Φορέα που τους εκπροσωπεί, την παρέμβασή του για μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και να υποβληθούν οι δηλώσεις χωρίς λάθη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΟΕΕ είχε ζητήσει, με αντίστοιχη επιστολή, από τις 20 Ιουλίου, τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2022.

[fbcomments]