Παρασκευή 12.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ζει εδώ και 14 χρόνια σε αεροδρόμιο για να απολαμβάνει τα πάθη του

31.03.2022

Ένας Κινέζος ζει στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου εδώ και 14 χρόνια για να καπνίζει τσιγάρα και να πίνει αλκοόλ χωρίς η οικογένειά του να του γκρινιάζει γι′ αυτό.

Θυμάστε το «The Terminal», την ταινία στην οποία ο Τομ Χανκς υποδύεται έναν άνδρα που έχει κολλήσει σε ένα αεροδρόμιο για χρόνια εξαιτίας ενός πολιτικού πραξικοπήματος στη χώρα καταγωγής του καθιστώντας το διαβατήριό του άκυρο; Λοιπόν, η ιστορία του δεν μοιάζει καθόλου με αυτή του πρωταγωνιστή μας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν Κινέζο που ζει μέσα σε ένα αεροδρόμιο για περισσότερα από 14 χρόνια, με τη θέλησή του.

Αφού έχασε τη δουλειά του στην ηλικία των 40, ο Γουέι Τζιανγκό έπαθε κατάθλιψη και περνούσε τις μέρες του πίνοντας αλκοόλ και καπνίζοντας τσιγάρα. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην οικογένειά του και ζήτησε να εγκαταλείψει τις δύο μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής του αν ήθελε να συνεχίσει να ζει στο σπίτι της οικογένειας. Δεν ήθελε να το κάνει με αποτέλεσμα να μετακομίσει στο αεροδρόμιο του Πεκίνου.

«Δεν μπορώ να επιστρέψω σπίτι γιατί δεν έχω ελευθερία εκεί», είπε ο Τζιανγκό στην China Daily. «Η οικογένειά μου μου είπε ότι αν ήθελα να μείνω, έπρεπε να κόψω το κάπνισμα και το ποτό. Για να το κάνω αυτό, έπρεπε να τους δώσω όλο το μηνιαίο κρατικό επίδομα 1.000 γιουάν (157 δολάρια). Αλλά τότε πώς θα αγόραζα τα τσιγάρα και το αλκοόλ μου;»

Οι σύγχρονες ανέσεις και εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του παρέχουν όλα όσα χρειάζεται και είναι σε θέση να κάνει τα πράγματα που του αρέσουν χωρίς να του γκρινιάζουν τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο άνεργος, που είναι αυτή τη στιγμή είναι 60 ετών, χρησιμοποιεί ηλεκτρική κουζίνα για να φτιάχνει το φαγητό του απευθείας στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, αλλά μερικές φορές αγοράζει μαγειρευτά από ένα από τα πολλά εστιατόρια εκεί, τα οποία λέει ότι προσφέρουν μια ωραία ποικιλία φαγητών, σε τιμές συγκρίσιμες με αυτές στο κέντρο του Πεκίνου.

Ο Γουέι κρατά τα κινητά του μαγειρικά σκεύη, τις κουβέρτες και τα ρούχα του σε μερικές βαλίτσες και ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

huffingtonpost.gr

Ετικέτες: , ,

[fbcomments]