Πέμπτη 26.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Καίγεται για δεύτερη μέρα η Ζάκυνθος

27.08.2017

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο που το Σάββατο απείλησε τα χωριά Αναφωνήτρια και Μαριές. Το πρωί της Κυριακής οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έκαναν λόγο για βελτιωμένη εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς. Ωστόσο, οι φωτιές καίνε για δεύτερο 24ωρο χωρίς να έχουν τεθεί ακόμα υπό έλεγχο. Το γεγονός ότι από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου συνολικά 76 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο νησί της Ζακύνθου και οι φωτιές ανάβουν κάθε λίγο και λιγάκι -είτε από εμπρηστές που δρουν ανενόχλητοι, είτε από άλλους λόγους- όμως οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Οι κάτοικοι του χωριού Μαριές πέρασαν μια δύσκολη νύχτα αφού οι φλόγες έκαιγαν περιμετρικά του χωριού. Αυτή την ώρα, έχουν καταμετρηθεί επτά μέτωπα φωτιάς σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο. Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στις Μαριές, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

«Είναι καλύτερη πλέον η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο. Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την οριοθέτησή της». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, για την πυρκαγιά που μαίνεται στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Ειδικότερα, επιχειρούν αυτή την ώρα 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων, 3 ειδικά μηχανήματα που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και από πλευράς εναέριων μέσων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.