Παρασκευή 13.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Υπάρχει μέλλον για τούτη τη χώρα;

28.01.2019

Του Χρήστου Κοντού

Μόνο ως φαρσοκωμωδία θα μπορούσε να εκλάβει κανείς τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό σκηνικό της χώρα.

Βουλευτές χωρίς κανέναν ιδεολογικό προσανατολισμό μετακινούνται από κόμμα σε κόμμα, πρόεδροι κομμάτων καταγγέλλουν πρώην… συνεργαζόμενους προέδρους άλλων κομμάτων, στελέχη που δεν ξέρουν τι ψηφίζουν… αρκεί να τους τάξεις μια καλή θεσούλα και να εξασφαλίσουν τον μισθουλάκο τους.

Κυβερνητικοί βουλευτές που βγήκαν με την σημαία της αριστεράς και έχουν γίνει πιο δεξιοί από τους νεοδημοκράτες. Καταστάσεις που παραπέμπουν σε μαύρες μέρες της ιστορίας τούτης της χώρας, όπου η Δημοκρατία είχε πληγεί βαρύτατα.

Και σε όλα αυτά ένας λαός που ακόμη δεν θέλει να καταλάβει πως βιώνει σε μια χρεωκοπημένη χώρα, συνεχίζει να ζει όπως στις εποχές της ευμάρειας, δεν του είναι τίποτα (αφού πλέον δεν μπορεί να πάρει δάνειο), να αφήσει απλήρωτη Εφορία και ταμεία, αρκεί να κάνει το ταξίδι του στο εξωτερικό ή να περάσει ένα καλό τριήμερο.

Όμως πόσο μπορεί να αντέξει αυτό το σύστημα; Εχει σκεφτεί κανείς πως μπορεί το τέλος του να είναι μετά τις Ευρωεκλογές όπου οι ισορροπίες θα αναδιαμορφωθούν στην Ε.Ε. και δεν θα μας έχουν ανάγκη;

Αν μάλιστα έχουν βάση τα όσα λέγονται και γράφονται για νέα κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος… τότε δεν ήμαστε πολύ μακριά από τον όλεθρο…