Παρασκευή 28.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χωρίς μαιευτήριο ολόκληρος ο νομός Καρδίτσας

06.07.2017 /

Από το Σάββατο 1 Ιουλίου, ολόκληρος ο νομός Καρδίτσας δεν διαθέτει ούτε ένα μαιευτήριο, δημόσιο ή ιδιωτικό προκειμένου να εξυπηρετηθούν εγκυμονούσες γυναίκες.
Ως γνωστόν η μαιευτική κλινική του νοσοκομείου υπολειτουργεί και δεν υποστηρίζει τοκετούς καθώς διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο, ενώ η ιδιωτική μαιευτική κλινική που λειτουργούσε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, εντός της πόλης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του KarditsaLive.Net, ανέστειλε από την 1η του μήνα την λειτουργία της.
Συνέπεια αυτού αλλά και των κακών επιλογών και πολιτικών του παρελθόντος στον δημόσιο νοσηλευτικό φορέα στον τομέα της μαιευτικής, είναι να μην υπάρχει σήμερα δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι Καρδιτσιώτισες στον τόπο τους αλλά να αναγκάζονται να μεταβούν σε γειτονικούς νομούς.
Για το θέμα ζητήσαμε την γνώμη του διοικητή του νοσοκομείου κ. Βάιου Βαρελά που μας είπε ότι η λειτουργία της μαιευτικής είναι βασική προτεραιότητα και πως έχουν ζητηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν τρεις γυναικολόγοι, ενώ το αίτημα θα επανέλθει εκ νέου και επιτακτικά, προκειμένου να μην μείνουν οι κάτοικοι του νομού ακάλυπτοι.
KarditsaLive.Net.