Κυριακή 23.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιτέλους!!! 450.000 ευρώ για το κολυμβητήριο Τρικάλων!

02.09.2016

Μπορεί η δήλωση που ζητήσαμε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτέλη να είχε να κάνει με την ένταξη της κολύμβησης στο πρόγραμμα της φυσικής αγωγής, όμως η είδηση και μάλιστα αρκετά σημαντική, έχει να κάνει με το κολυμβητήριο της πόλης. «Αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η ένταξη της συνολικής ανακαίνισης του κολυμβητηρίου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων». Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος των χρημάτων θα φτάσει τις 450.000 ευρώ, ποσό που θα κάνει αγνώριστο το κολυμβητήριο και θα δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα. Για την υπόθεση του κολυμβητηρίου η κ. Δριτσέλη πιέζει πάρα πολύ καιρό τώρα, ώσπου κατάφερε να πάρει την δέσμευση του υπουργού κ. Κοντονή.

dritseli

Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη

«Η ένταξη της κολύμβησης στο πρόγραμμα της φυσικής αγωγής της Γ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου αποτελεί το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Πρόκειται για μια τομή στη διδασκαλία του μαθήματος, η οποία θα συμβάλει ουσιαστικά, μεταξύ άλλων, στην πρόληψη των πνιγμών και στην ενίσχυση της ορθής κολυμβητικής συμπεριφοράς. Τα οφέλη από την συγκεκριμένη δράση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικά επίσης και για τη δημόσια υγεία στο σύνολό της.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η ένταξη του συνολικού έργου της ανακαίνισης του κολυμβητηρίου Τρικάλων στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο αυτό αποτελεί ένα μεγάλο άλμα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των δημοτικών υποδομών άθλησης και αλλάζει ριζικά τον χάρτη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα Τρίκαλα».