Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χρήστος Σιμορέλης: Η αλήθεια για τη χορήγηση του «deminimis»

11.12.2018

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς 45.000 δικαιούχων τα ποσά των κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας «de minimis», όπως δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Το ποσό ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ και αφορά κτηνοτρόφους με ζώα που το 2017 παρέδωσαν γάλα και μονάδες άνω των 20 ζώων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός των κτηνοτρόφων σε ορεινούς ή πεδινούς.

Με αφορμή ωστόσο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, που αφορά την ανακοίνωση του Υπουργού κ. Αραχωβίτη σχετικά με τα «deminimis», προς αποκατάσταση της αλήθειας παρατίθεται το σχετικό Δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στις 3-12-2018 έτσι ώστε να σταματήσουν οι όποιες ανησυχίες και προβληματισμοί μπορεί να υπάρχουν γύρω από το ζήτημα.Το Δελτίο Τύπου αναφέρειότι επιλέξιμοι είναι οι κτηνοτρόφοι όλων των περιοχών.

Χορήγηση ενισχύσεων de minimis 42 εκατ. ευρώ σε
45.000 αιγοπροβατοτρόφους

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 42 εκατ. ευρώ σε συνολικά 45.000 αιγοπροβατοτρόφους ανακοίνωσαν στα Καλάβρυτα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Η πληρωμή, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ήδη έχει υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον κ. Αραχωβίτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Επιλέξιμοι είναι οι αιγοπροβατοτρόφοι όλων των περιοχών, με 20 ζώα και άνω, εφόσον έχουν παραδώσει γάλα. Η ενίσχυση δίνεται για τα θηλυκά αιγοπρόβατα άνω του 1 έτους. Η χορήγησή της είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σιμορέλης Χρήστος
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α