Τετάρτη 30.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Θέατρο και Θεατρικό Εργαστήρι στον ΧΟΤ

01.10.2015

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων ξεκινά και φέτος για τρίτη χρονιά το θεατρικό του εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες με την καταξιωμένη ηθοποιό, εμψυχώτρια και σκηνοθέτη Σία Φαράκη.

Τι είναι το Θεατρικό Παιχνίδι;

Είναι καλλιτεχνική και παιδαγωγική δημιουργική δραστηριότητα που προσφέρει στα παιδιά άμεση ικανοποίηση, χαρά και απόλαυση.
Το Θεατρικό Παιχνίδι χρησιμοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου, με στόχο να απελευθερώσει τη φαντασία του παιδιού, να οξύνει τις αισθήσεις, τις εκφράσεις και τη σκέψη του, να αναπτύξει τη δημιουργικότητα του, να πλουτίσει το λεξιλόγιο του και να αναπτυχθεί ως προσωπικότητα ολόπλευρα μέσα από την κατανόηση του εαυτού του και του κόσμου.
Είναι κυρίως, ένας τρόπος να επικοινωνούμε και μέσα από τα αισθήματά μας.

Για τα παιδιά τα θεατροπαιχνίδια μπορεί να είναι ένας τρόπος εκπαίδευσης, ένας τρόπος πνευματικής και καλλιτεχνικής ανάπτυξης της προσωπικότητας τους.

Είναι παιχνίδι, που πριν από όλα συνεπάγεται τη χαρά να παίζεις. Επομένως, επιβεβαιώνεται μόνο με την ευχαρίστηση των παικτών. Το παιχνίδι διακόπτεται τη στιγμή που παύει η χαρά του παιχνιδιού.

Τι παιχνίδια και ασκήσεις χρησιμοποιούν οι εμψυχωτές και γιατί?

Με τις κινητικές ασκήσεις και τα παιχνίδια φαντασίας οι παίκτες γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στο χώρο ελεύθερα, χωρίς αναστολές, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν την συγκέντρωση και την προσοχή τους.

Με την παντομίμα η προσωπική  αντίληψη και η σωματική πειθαρχία αναπτύσσονται και, φυσικά η φαντασία και η έκφραση του κάθε παίκτη έχει τον πρώτο λόγο.

Με τους αυτοσχεδιασμούς και την δραματοποίηση οι παίκτες πλουτίζουν το λεξιλόγιο τους, ενώ μαθαίνουν σωστή άρθρωση και ορθοφωνία. Ακόμα, η συγκρότηση της σκέψης, η σωστή διατύπωση και η ανάπτυξη ενός θέματος βοηθούν στην εξέλιξη της  προσωπικότητας του κάθε παίκτη. Η φαντασία εκδηλώνεται και αναπτύσσεται επίσης, αφού συχνά οι παίκτες επινοούν δικές τους ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από εικόνες, ήχους, αντικείμενα.

Από μια φωτογραφία η μια λέξη μπορούν να φτιάξουν ακόμα και ένα μικρό θεατρικό έργο.

Με τις κατασκευές οι παίκτες ζωγραφίζουν, κολλάνε, κόβουν και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τον πηλό, το ύφασμα, το χαρτί. Έτσι κατασκευάζουν μάσκες, καπέλα, τα δικά τους σκηνικά και κοστούμια, ενώ συγχρόνως κάνουν φίλους και μαθαίνουν να

συνεργάζονται, να δουλεύουν ομαδικά.

Θεατροπαιχνίδια για όλους! Μικρούς, μεγάλους και …μεγαλύτερους Ετοιμαστείτε λοιπόν και ξεκινάμε.  Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου αφορά όλους τους μαθητές.

Ακολουθήστε  λοιπόν τα μαγικά μας ταξίδια στον ονειρικό κόσμο του θεάτρου και στο δυναμικό του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Χ.Ο.Τ.  ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 10

Παιδικό τμήμα 10.30π.μ.

Τμήμα ενηλίκων 7.30μ.μ.

Τηλ. 2431550893, 2431077798.