Κυριακή 23.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αναβίωσαν τα ήθη και έθιμα της Αργιθέας

01.03.2017 /

Τα ήθη και έθιμα της Αργιθέας αναβίωσαν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου      25-02-2017. Συγκίνηση και ακόμη δάκρυα χαράς στους παλιούς που παρευρέθηκαν και έγιναν μάθημα στους νέους Αργιθεάτες.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς τον μπουτινέλο, τη γάστρα, τη ρόκα, το ζαλίκωμα των γυναικών, την κουλούρα, το πλέξιμο, την ανέμη, το ξύσιμο του μαλλιού, το βελονάκι, τα παραδοσιακά χαλιά, τους τρουβάδες, την γκλίτσα και τις λαχταριστές πίτες;

Όλα αυτά μας ταξίδεψαν πολλά χρόνια πίσω. Η πανηγυρική είσοδος των χορευτικών υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Παναγιώτη Μάνου , η προλόγηση του τέως προέδρου του Συλλόγου Γεωργίου Κωτή  για τα ‘’νυχτέρια’’ και η αναπαράσταση από τους χορευτές δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Έλλη Τσιρογιάννη στην ομιλία της στάθηκε στην ανοδική πορεία του Συλλόγου μέσα από το πλούσιο έργο  του. Ακολούθησε η βράβευση των Αργιθεατόπουλων από τον Δ\ντή  του Ταχυδρομικού κ. Γρηγόριο Βότσιο.

Στη συνέχεια η νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου με μαέστρο την κ. Ελένη Αλεξίου απέδωσε άριστα τα επιτραπέζια τραγούδια της Αργιθέας.

Το αποκορύφωμα της Αργιθεάτικης παράδοσης ήταν η εμφάνιση του εφηβικού χορευτικού το οποίο απέδωσε με ακρίβεια κάτω από τα έντονα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων λαϊκούς χορούς.

Η λαχειοφόρος με τα 400 δώρα, χάρισε σε όλους ένα δωράκι φεύγοντας. Ευχαριστούμε τα καταστήματα της πόλης μας.

 Η Ορχήστρα  του Βασίλη Κωσταρέλου μας χάρισε άφθονο χορό και τραγούδι.