Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Έφυγε» ο Γιώργος Ξυλούρης- Ο γιος του Νίκου πέθανε σε τροχαίο

20.11.2015 /

Ηράκλειο | 20/11/2015 – 02:02
«Έφυγε» ο Γιώργος Ξυλούρης- Ο γιος του Νίκου πέθανε σε τροχαίο
Τη μάχη για τη ζωή έχασε ο Γιώργος Ξυλούρης, ο γιος του Νίκου, έπειτα από τροχαίο το οποίο είχε, με αποτέλεσμα ένα ακόμη μέλος της οικογένειας των Ξυλούρηδων να χαθεί
Όπως έγινε γνωστό λοιπόν ο Γιώργης Ξυλούρης σκοτώθηκε σε τροχαίο σε ηλικία 55 ετών. Ο γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο “Νίκος Ξυλούρης” στην οδό Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσματζόγλου).
Ο Γιώργος Ξυλούρης έκανε εκπομπές στο Κόκκινο 105,5 κάθε Σάββατο και Κυριακή. Αγαπούσε τη μουσική, που έψαχνε σε βάθος και την Κρήτη. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει: «Είμαι ευλογημένος που ανήκω σε αυτήν την μεγάλη μουσική οικογένεια, αλλά και που κατάγομαι από αυτόν τον τόπο. Η Κρήτη για εμένα είναι τα πάντα».
Ο εκλιπών σύμφωνα με πληροφορίες οδηγούσε το δίκυκλο του, όταν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο και την οικογένεια του.
Μάλιστα οι συνάδελφοι του στην ιστοσελίδα «Στο Κόκκινο» όπου και ο ίδιος ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός έγραψαν το παρακάτω συγκινητικό κείμενο:
«Ο Γιώργος, γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο “Νίκος Ξυλούρης”, παρών από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του ΚΟΚΚΙΝΟΥ με την εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ο Γιώργης του Ψαρονίκου, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ένα τροχαίο στάθηκε αφορμή να αποχωριστούμε το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου.
Κινούμενος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά πηγαίνοντας στο σπίτι του στις 6 το απόγευμα ο Θεός έβαλε σημάδι τον Γιώργη και τον πήρε πρόωρα από την οικογένειά του και την πολυαγαπημένη του μάνα, τ’ αδέρφια του, από την οικογένεια μας, απ’ όλους μας, μα κι απ’ την Κρήτη που λάτρευε και τον λάτρευε.
Στις 9 το βράδυ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διεκομίσθη μετά το ατύχημα, ο Γιώργης ενώθηκε με τον «Αόρατο Θίασο», τα λόγια και τις μουσικές του και έφυγε μαζί του, αφήνοντας πίσω του αβάσταχτο πόνο κι θλίψη ανείπωτη.
Γιώργη μας σ’ αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου που να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα απο καντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ!
Σύντεκνε ….πως θα το νταγιαντίσουμε;
Καλό ταξίδι Γιώργη μας…καλό ταξίδι….»
– creteplus.gr/news