Κυριακή 19.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Xιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τη Βενεζουέλα πριν η Κολομβία σφραγίσει τα σύνορα

10.02.2018 /

Χιλιάδες Βενεζουελάνοι έχοντας μαζί τους τα λιγοστά υπάρχοντας τους εγκαταλείπουν τη χώρα τους και καταφεύγουν στη γειτονική Κολομβία προτού η κυβέρνηση της Μπογκοτά εφαρμόσει τους πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορά της.

Όπως αναφέρει το France 24 ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, δήλωσε πως η Κολομβία αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση τονίζοντας ότι τα σύνορα θα ανοίγουν μόνο σε όσους πολίτες της Βενεζουέλας διαθέτουν ειδική συνοριακή κάρτα και σε όσους διαθέτουν διαβατήριο.

«Πρόκειται για μια τραγωδία και θέλω να επαναλάβω στον Πρόεδρο Μαδούρο: Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών του», τόνισε ο πρόεδρος της Κολομβίας.

Οι πολίτες της Βενεζουέλας σπεύδουν στην Κολομβία είτε για την αναζήτηση προσωρινής εργασίας, είτε για την αγορά βασικών αγαθών που έχουν εξαντληθεί στη χώρα του Νικολάς Μαδούρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Κολομβία και η Βραζιλία, η οποία ανησυχεί για το κύμα φυγής πολιτών από τη Βενεζουέλα. Ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν στήσει προσωρινά καταλύματα στη συνοριακή πολιτεία Ροραΐμα της Βραζιλίας.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Απριλίου οι πολίτες της Βενεζουέλας προσφεύγουν στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας.

liberal.gr