Τρίτη 27.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο κατακόρυφο οι πωλήσεις καυσόξυλων και σομπών – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

20.09.2022 /

Αναμενόμενη εξέλιξη για την περιοχή των Τρικάλων, όπως και σε όλη την Ελλάδα, είναι η στροφή των πολιτών στον πλέον φθηνό τρόπο θέρμανσης των κατοικιών τους, τα καυσόξυλα.
Ήδη εδώ και μήνες τα αλυσοπρίονα έχουν πάρει φωτιά καθώς οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πελατών που μπαίνουν σε λίστα αναμονής για να εξυπηρετηθούν. Αυτό τονίζει και στον «Ε.Π.» ο επιχειρηματίας Απόστολος Κολίτσας ο οποίος και ασχολείται με όλη την γραμμή παραγωγής των καυσόξυλων.
«Η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι και είμαστε σε αναβρασμό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πελατών μας. Πλέον υπάρχει αναμονή στην παράδοση καθώς οι παραγγελίες είναι πολλές. Η τιμή κυμαίνεται και έχει να κάνει κυρίως με τις ανατιμήσεις που επηρεάζουν όλη την γραμμή παραγωγής, ειδικά σε επιχειρήσεις όπως η δική μας. Ο τόνος αυτή την στιγμή κυμαίνεται στα 160 ευρω».
Σχετικά με την προτίμηση του ξύλου που ζητάει ο πελάτης, ο κ. Κολίτσας τονίζει πως η αγορά καλύπτει όλα τα είδη καυσόξυλων.

Αύξηση πωλήσεων και στις σόμπες

Είναι δεδομένο πως μαζί με τα καυσόξυλα… την άνω βόλτα στις πωλήσεις παίρνουν και οι ξυλόσομπες. «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη ζήτηση» τονίζει ο κ. Σωκράτης Στεργιόπουλος η επιχείρηση του οποίου ασχολείται με την πώληση ειδών θέρμανσης. «Ο κόσμος ζητάει πιο πολύ τις ξυλόσμπες καθώς είναι η πιο φθηνή λύση για θέρμανση».
Ξεκαθαρίζει πάντως πως θα πρέπει ο κόσμος να προβεί άμεσα σε αγορά σόμπας εάν έχει σκοπό διότι τον Οκτώβριο θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση στην πώληση ειδών θέρμανσης. «Προς το παρόν όποιος πελάτης έρθει θα εξυπηρετηθεί άμεσα. Καταλαβαίνετε όμως ότι εάν έρθουν όλοι μαζί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα υπάρξει θέμα και θα μπουν σε μια μικρή αναμονή».
Σε όλα αυτά πάντως θα πρέπει να προστεθεί πως δεκάδες συμπολίτες περιμένουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για να επιλέξουν τον τρόπο θέρμανσης… κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει «εμπλοκή» στην ταχύτητα εξυπηρέτησής τους από τις επιχειρήσεις του νομού.