Τρίτη 16.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε Γαρδίκι και Παχτούρι ανήμερα της Παναγιάς, ο Θοδωρής Χήρας με συνεργάτες του

16.08.2023 /
Στο Γαρδίκι παρευρέθηκε ο Θοδωρής Χήρας ανήμερα της Παναγιάς με στενούς συνεργάτες και υποψήφια στελέχη του συνδυασμού του “Πορεία στο Μέλλον”, όπου με όλες τις τιμές γιόρτασε το ξακουστό βλαχοχώρι την Παναγιά του.
Αρχικά, παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαρδικίου.
Στη συνέχεια, μέλη του Ευεργετικού Συλλόγου Γαρδικίου – Αθαμανων “Οι Άγιοι Ανάργυροι” με τις παραδοσιακές τους στολές, πλαισίωσαν την Ιερά εικόνα κατά την περιφορά Της στη πλατεία, όπου αποδόθηκαν και τιμές στους πεσόντες Γαρδικιώτες των απελευθερωτικών πολέμων με καταθέσεις στεφάνων, αφού προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν τους. Ακολούθησε ο κοινοτικός παραδοσιακός χορός, ενώ πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην κεντρική πλατεία, ως συνηθίζεται διαχρονικά.
Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων ο Θοδωρής Χήρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους για μια σειρά από σημαντικά θέματα της καθημερινότητας και να ανταλλάξει ευχές λόγω της ημέρας.
Στην συνέχεια, με στελέχη του συνδυασμού του μετέβησαν στο γραφικής ομορφιάς Παχτούρι, όπου συνάντησαν κατοίκους στην κεντρική πλατεία, αντάλλαξαν ευχές και προέβησαν σε εποικοδομητικό διάλογο για διάφορα αυτοδιοικητικά θέματα , μέσα σε εξαιρετικό κλίμα.
[fbcomments]