Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξεκίνησε ο 7ος Μύλος των Ξωτικών επίσημα και φαντασμαγορικά!

03.12.2017 /

Με τον πλέον φαντασμαγορικό τρόπο τα Τρίκαλα και με… πρωταγωνίστρια την Μελίνα Ασλανίδου από χθες είναι και επίσημα η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, και ήδη έτοιμη να υποδεχθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Λόγω μάλιστα της παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες την Ασλανίδου συνόδευσαν παιδιά με ΑμΕΑ δίνοντας ξεχωριστό και σίγουρα πολύ ανθρώπινο τόνο στην εκδήλωση.
Ο 7ος Μύλος των Ξωτικών άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους μικρούς και μεγάλους φίλους σε μια βραδιά βγαλμένη από τα παραμύθια. Με την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στα Τρίκαλα που έγινε χθες ο Μύλος των Ξωτικών αναμένεται για 7η συνεχόμενη χρονιά να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Παιδικές φωνές, πυροτεχνήματα, εκπλήξεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, τραγούδια και χορός παρέσυραν όσους βρέθηκαν εκεί στο μαγικό κόσμο… των Χριστουγέννων.

Πλούσιες οι δωρεάν εκδηλώσεις

Συνολικά 129 εκδηλώσεις περιλαμβάνει φέτος η διοργάνωση του 7ου Μύλου των Ξωτικών. Το πλούσιο θέαμα, μεταφράζεται σε χορό και μουσική, συναυλίες, επιδείξεις, θέατρο, σκάκι, μπαλέτο, έθιμα διαφόρων περιοχών της χώρας, θεατροπαιδαγωγική δράση…. Από το Κορδελιό, την Κέρκυρα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμπάκα, την Αθήνα και, φυσικά, τα Τρίκαλα… οι 129 εκδηλώσεις είναι πηγή έμπνευσης, σημείο αναφοράς, χώρος κεφιού για μικρούς και μεγάλους.
Μαζί με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο δήμος Τρικκαίων και αυτές του Μουσείου Τσιτσάνη, η πόλη των Τρικάλων, όπως αναφέρεται από την Οργανωτική Επιτροπή, μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό εργαστήρι χαράς, πολιτισμού και χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Και φέτος οι δράσεις που μπορεί οποιοσδήποτε δωρεάν, να παρακολουθήσει είναι:
Το σπίτι του Αϊ-Βασίλη
Η Πριγκίπισσα του φεγγαριού
Το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών
Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών
PLAYMOBIL Magic
Ζωγραφική Προσώπου
Το εργαστήριο του «Πλάσματος»
Η Αιώνια Πηγή Σοκολάτας
Ο Αλευρόμυλος των Ξωτικών
Το Ενεργειακό Πάρκο
Το Εργαστήρι Αναρρίχησης
Το Μουσείο Μανιταριών
Το πηγάδι των ευχών

Πρώτα η φιλοξενία

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Τρικκαίων μία νέα όμορφη περιπέτεια ξεκινά, μια γιορτή με χαμόγελο, μία αναμέτρηση με τον καλό μας εαυτό!
Όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε σε μια φιλόξενη και ανοιχτή πόλη, χωρίς προβλήματα και να διατηρήσουμε τα οφέλη όλον τον χρόνο.
– Για αυτές τις 40 ημέρες μπορούμε να μη χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας στο κέντρο, εκτός, φυσικά, κι αν υπάρχει ανάγκη. Αφήνουμε χώρο για τους επισκέπτες μας.
– Σεβόμαστε τους πεζούς στις διαβάσεις, τους ποδηλάτες, τους οδηγούς με πινακίδες άλλων πόλεων, τον ΚΟΚ.
– Εξυπηρετούμε τους επισκέπτες μας με χαμόγελο, αν μας ζητήσουν βοήθεια
– Βοηθούμε να μείνει η πόλη καθαρή. Ας μη βγάζουμε σκουπίδια σε ακατάλληλες ώρες, και, βεβαίως, ας μην πετάμε σκουπίδια στον δρόμο!
Κι όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, απευθυνόμενος στους συμπολίτες: «Τα Τρίκαλα ακούγονται κάθε μέρα και περισσότερο. Γίνετε και εσείς αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια της κοινωνίας μας!».