Πέμπτη 23.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξεκίνησε η νέα επιδείνωση του καιρού – Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας

27.02.2018

Νέα επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από απόψε. Βρέχει στην πόλη από το απόγευμα. Και πάλι έρχονται χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για το νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους άνεμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:
• Απόψε Τρίτη τα νησιά του Ιόνιου, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
• Αύριο Τετάρτη τις πρωινές ώρες πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β. τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:
• Απόψε Τρίτη σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα), της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
• Αύριο Τετάρτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη (01-03-18) στα Κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.