Τρίτη 16.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξεκίνησε η εκπαιδευτική περίοδος στα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας

14.09.2020 /

Μια σχολική περίοδος διαφορετική από ότι ξέραμε (λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού)  ξεκίνησε στα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας, με την τελετή του Αγιασμού.

Στην σκιά της πανδημίας,  τα σχολεία άνοιξαν με τρόπο που δεν είχαν συνηθίσει ούτε οι μαθητές , ούτε οι εκπαιδευτικοί.
Η τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε στα προαύλια των σχολείων όχι με όλους τους μαθητές, αλλά με αντιπροσωπείες από κάθε τάξη , με αντιπροσωπεία επίσης των εκπαιδευτικών και με την χρήση μάσκας για όλους. Οι άνθρωποι των εκπαιδευτικών κοινοτήτων βρέθηκαν αντιμέτωποι στην σχολική πρεμιέρα σε κάτι που δεν θύμιζε τα προηγούμενα χρόνια.
Η Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής , παιδείας , υγείας, ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος του Δήμου Φαρκαδόνας, κυρία Ειρήνη Κακαίτσα, βρέθηκε στους Αγιασμούς του ΓΕΛ Φαρκαδόνας, Γυμνασίου Φαρκαδόνας και ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας.
Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με Υγεία πάνω απ΄όλα και καλή δύναμη, στους διευθυντές των παραπάνω σχολείων κ. Αριστείδη Λυμπίκη, κυρία Μαρία Τρίκα και κ. Στέργιο Παπαστεργίου αντίστοιχα, τους μαθητές και μαθήτριες και τους καθηγητές.
Τόνισε την διαφορετική σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας και ότι ο Δήμος Φαρκαδόνας θα είναι δίπλα σε ότι χρειαστεί η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής , σε τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια . Ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο να έχουν και επέστησε την προσοχή να τηρούνται οι οδηγίες.
Οι διευθυντές των σχολείων ευχαρίστησαν την κυρία Κακαίτσα για την παρουσία της , ευχήθηκαν με την σειρά τους καλή σχολική σεζόν με Υγεία για όλους και δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την στήριξη της Δημοτικής αρχής , την προετοιμασία και  την ετοιμότητα που έδειξε,  έτσι ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με όλα τα μέτρα προστασίας και με τα απαραίτητα υλικά καθαρισμού και απολυμάνσεων.
Σε όλους τους Αγιασμούς των σχολείων στην Φαρκαδόνα βρέθηκε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Κούτσικος, ο οποίος με την σειρά του ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, Υγεία και καλή συνεργασία.
Τους Αγιασμούς και στα τρία σχολεία που αναφέραμε , τέλεσε ο πάτερ Αθανάσιος, ο οποίος μετά τις δικές του ευχές , επεσήμανε, ότι η έναρξη της σχολικής περιόδου, συνέπεσε με την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.
[fbcomments]