Τρίτη 19.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χειροπέδες σε 38χρονο Φαρσαλινό για αποπλάνηση της ανήλικης ανιψιάς του

30.03.2019

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 38χρονος από τα Φάρσαλα, που κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ενώ το Μ.Ο.Δ. του επέβαλε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια. Η δίκη ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ενώ διακόπηκε για περίπου 45 λεπτά της ώρας, καθώς ο συνήγορος του κατηγορουμένου υπέβαλλε στην έδρα αίτημα διεξαγωγής της διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Έτσι οι τρεις δικαστές και ο εισαγγελέας της έδρας διέκοψαν για να εξετάσουν το αίτημα, κάνοντας το τελικά αποδεκτό.
Ο εισαγγελέας έκρινε πως η δίκη πρέπει να διεξαχθεί χωρίς ακροατήριο για την προστασία των εμπλεκομένων και του οικογενειακού τους βίου, κάτι που δέχθηκαν και οι τρεις δικαστές, με αποτέλεσμα η εξέταση των μαρτύρων να ξεκινήσει γύρω στις 10:45 το πρωί.
«Τρωτά σημεία στη δικογραφία»
Σύμφωνα με πληροφορίες στην δίκη κατέθεσαν τρεις μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων η μητέρα του 9χρονου πλέον κοριτσιού, και τρεις μάρτυρες υπεράσπισης μεταξύ των οποίων ο πατέρας του παιδιού που είναι και ο αδελφός του κατηγορούμενου.
Η μαραθώνια συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας που ήταν ομόφωνη. Ο πληρεξούσιος συνήγορος από την Αθήνα του 38χρονου που απουσίαζε από τη δίκη, σε δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΜΟΔ, ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρωτόδικη απόφαση δεν ανατρέπει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, αφού έπεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Όπως είπε, ήδη άσκησε έφεση και αναμένει το πότε θα οριστεί η συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ ενημέρωσε πως θα επιμείνουν, διεκδικώντας την καλύτερη ποινική μεταχείριση και την αθώωση του πελάτη του.
Ο συνήγορος υποστήριξε πως εμφανίζονται πολλά τρωτά σημεία στη δικογραφία και ανέφερε πως ο πελάτης του δεν διέπραξε το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, και επιπλέον απέδωσε τις κατηγορίες σε ενδοοικογενειακή σύγκρουση μεταξύ της οικογένειας της μητέρας του παιδιού με την οικογένεια του πρώην συζύγου της και πατέρα της 9χρονης.
Καταλήγοντας εκτίμησε ότι πρόκειται για μια μέση ποινή, καθώς το πλαίσιο με το οποίο τιμωρείται κάποιος βάσει του νόμου κυμαίνεται από 10 έως και 20 χρόνια φυλακή και προανήγγειλε ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την αποφυλάκιση και την τελική δικαίωση του πελάτη του.
Ο 38χρονος φέρεται πως από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου αποπλάνησε την 5χρονη τότε ανιψιά του μέσα στο σπίτι των γονέων της μικρής, όταν έλειπαν όλοι. Ο 34χρονος τότε άνδρας φέρεται να χάιδευε το παιδί σε διάφορα σημεία του σώματος του, όπως στο λαιμό, στα χέρια και στα πόδια, να το θώπευε και αλλού, ενώ επίσης φέρεται να του έβγαλε τα ρούχα του, αφήνοντας το γυμνό.