Τετάρτη 27.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξαφνική ασθένεια 45 μαθητών – Μαρτυρία κατοίκου: «Πέφτουν σαν τα κοτόπουλα»

27.03.2018 /

Θρίλερ στο Ακραίφνιο Βοιωτίας μετά την ξαφνική ασθένεια 45 μαθητών

Κάτοικος του Ακραίφνιου Βοιωτίας, μιλώντας στην εκπομπή του Ε «Τατιάνα Live» αναφερόμενος στο περιστατικό με την ξαφνική αρρώστια 45 μαθητών εξήγησε ότι εδώ και ένα μήνα αρρωσταίνουν. Μάλιστα τόνισε ότι έχουν βήχα, υψηλό πυρετό και εμετούς.

«Χθες δεν παρελάσαν (τα παιδιά). Βήχας, πυρετός υψηλός και εμετοί είναι τα συμπτώματα. Παντού τα ίδια, σε όλο το χωριό. Εγώ που πήγα στον γιατρό, μου είπε ότι είναι ίωση, άλλοι παίρνουν και αντιβίωση γιατί τους γυρίζει πνευμονία. Στο χωριό μας τα συμπτώματα είναι αρκετό καιρό, μπορεί και μήνα. Αλλά τώρα πέφτουν σαν τα κοτόπουλα. Δεν ξέρω γιατί…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, το χωριό τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού καθώς 45 από τους 60 μαθητές του σχολείου της περιοχής αρρώστησαν ξαφνικά. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ στο χωριό βρέθηκαν συνεργεία της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων για να πάρουν δείγματα νερού και να τα στείλουν για ανάλυση, έτσι ώστε να δουν εάν η αρρώστια των μαθητών οφείλεται σε αυτό. Τα δείγματα θα σταλούν στο Χημείο Λιβαδειάς.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα σχολεία της Βοιωτίας Αλέξανδρος Καρκανάς αποφάσισε να κλείσει το σχολείο, ειδοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, στο Ακραίφνιο έχουν βρεθεί συνεργεία του τμήματος υγείας της ΠΕΒ για να λάβουν δείγματα νερού τα οποία θα σταλούν για ανάλυση ώστε να διαπιστωθεί αν ευθύνεται το νερό για το επιδημιολογικό περιστατικό, ενώ οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου και άλλα σημεία του σχολείου αλλά και του χωριού.