Πέμπτη 18.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ώρα να προσγειωθεί πλέον η κυβέρνηση

17.02.2022

Του Χρήστου Κοντού

 

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται να είναι αρκετά στελέχη της κυβέρνησης, αφού οι κινήσεις τους δείχνουν πως έχουν αποκοπεί από την πραγματική οικονομία και την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες.

Η ανυπαρξία της αντιπολίτευσης έχει δημιουργήσει φαινόμενα αλαζονείας, γεγονός που αρχίζει να εξοργίζει τους πολίτες, ένα δείγμα είδαμε την περασμένη εβδομάδα στην Καστοριά όπου γιουχάρανε και μάλιστα με άσχημες εκφράσεις τον Άδωνι.

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου, οι απίστευτες ανατιμήσεις στα προϊόντα με τους καθηλωμένους μισθούς (οι αυξήσεις είναι για γέλια), δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που είναι ζήτημα χρόνου το πότε, από ένα τυχαίο γεγονός, θα βγει ο κόσμος στους δρόμους όπου θα δούμε καταστάσεις που να θυμίζουν το παρελθόν… μόνο που τότε ήταν οργανωμένες από την αντιπολίτευση.

Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι απανωτά, ενώ πλέον η κυβέρνηση θα αναγκαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα να δείξει το σκληρό της πρόσωπο, μιας και η αδυναμία των επιχειρηματιών να πληρώσουν τους απίστευτα μεγάλους λογαριασμούς, θα οδηγήσει σε κόψιμο του ρεύματος.

Οι κυβερνώντες, αλλά και συνολικότερα το πολιτικό προσωπικό της χώρας, πρέπει να αντιληφθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να μελετήσουν και να διδαχθούν από την Ιστορία. Η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, η απουσία ελπίδας και μέλλοντος, η στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η απειλή της δημοκρατίας, αποτελούν τις βασικές αιτίες που απειλούν την κοινωνική ειρήνη και οδηγούν σε αποσταθεροποίηση.

Εκτός και αν οι πολιτικοί αναγνωρίζουν την ανικανότητα τους και οδηγούν τη χώρα σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών με ένα νέο μνημόνιο… Στουρνάρας και Σχοινάς καραδοκούν…

Ετικέτες: ,

[fbcomments]