Παρασκευή 02.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κομμένη στα δύο η χώρα λόγω ανατροπής βυτίου – Ταλαιπωρία και για τους Τρικαλινούς

16.11.2022

Κυκλοφοριακό χάος στην Εθνική Οδό μετά την ανατροπή βυτριοφόρου με εύφλεκτο υλικό στη Λάρισα (βίντεο & φωτ.)

Στα δύο έχει κοπεί η χώρα τόσο οδικώς όσο και σιδηροδρομικώς, καθώς έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία οχημάτων και τρένων στην περιοχή της Λάρισας μετά την ανατροπή βυτιοφόρου οχήματος με εύφλεκτο υλικό στον κόμβο Γυρτώνης, έξω από τη Λάρισα.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία τόσο στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου πραγματοποιώντας εκτροπές της κίνησης όσο και τη σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας και Λιτοχώρου καθώς έχει διακοπεί και η ρευματοδότηση.

Το βυτιοφόρο μετέφερε εύλεκτο υλικό και επί τόπου επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα ενώ μεταβαίνουν ομάδα Σ.μη.Ε.Α της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας και ειδική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το οnlarissa, έχουν δημιουργηθεί ειδικές εγκαταστάσεις με ρίψη αφρού από μακριά διότι εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος έκρηξης. Βυτιοφόρο για την μετάγγιση του υλικού βρίσκεται στο σημείο.

Πλήρη αποκλεισμό της οδικής και της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στην περιοχή της Γυρτώνης κοντά στη Λάρισα προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με φορτηγό βυτιοφόρο που ανετράπη μετά τις 3:00 το μεσημέρι της Τετάρτης και μετέφερε επικίνδυνο υλικό.

Εκατοντάδες επιβάτες δύο αμαξοστοιχιών βρίσκονται σε δύο σταθμούς, στους οποίους σταμάτησαν τα τρένα στα οποία επέβαιναν από τις 18.15 χωρίς η αστυνομία να έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως για να αποχωρήσουν με κάποιον άλλον τρόπο. Πρόκειται για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 61, η οποία έχει σταματήσει στον Ευαγγελισμό και της 58, η οποία έχει ακινητοποιηθεί στη Λάρισα.

Συνολικά «εγκλωβισμένοι» σε διάφορα σημεία του δικτύου μεταξύ Λάρισας και Ευαγγελισμού εξαιτίας της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο βασικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι είναι περίπου 1.000 επιβάτες των δύο αρτηριακών τρένων, αλλά και των συρμών του Προαστιακού. Εφόσον όμως το πρόβλημα δεν αποκατασταθεί, είναι πολύ πιθανό να προσεγγίσουν στην περιοχή και άλλα τρένα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, από τις 18.15 σήμερα, η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Λιτοχώρου έχει διακοπεί από την αστυνομία, εξαιτίας του συγκεκριμένου ατυχήματος

Αποκλεισμός κυκλοφορίας και στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (ΠΑΘΕ)

Εντολή αποκλεισμού της κυκλοφορίας έχει δοθεί και για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, πηγές του οποίου επισημαίνουν στο «ethnos.gr», ότι γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας σε εναλλακτικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, στην κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, τα φορτηγά ακινητοποιούνται στο σταθμό διοδίων Λεπτοκαρυάς, ενώ τα ΙΧ οχήματα εκτρέπονται στον κόμβο του Πλαταμώνα και μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, της ανατολικής παράκαμψης εισέρχονται ξανά στον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Αγιάς.

Στην κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη το σύνολο των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών, εκτρέπονται από τον κόμβο της Γυρτώνης και κατευθύνονται προς Κατερίνη μέσω Ελασσόνας. Στην Κατερίνη εισέρχονται ξανά στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.