Τετάρτη 07.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βόλος: Θλίψη για τον θάνατο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

15.05.2023 /

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η είδηση του θανάτου του 56χρονου καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σπύρου Παπαδόπουλου, σε Νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Ο Σπύρος Ππαδόπουλος αποφοίτησε το 1991 από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Υπήρξε επίσης διδάκτωρ του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης (E.T.S.A.Μ. 1997). Ήταν καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ). Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος από το 2014 μέχρι το 2016.

Από το 2000 δίδαξε Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό και σύγχρονα Οπτικοκαουστικά Μέσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 1998 δίδαξε στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ε.Μ.Π. «Σχεδιασμός – Χώρος – Πολιτισμός» και από το 2005 στο Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση».

Για τον θάνατό του εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση η Επιτροπή Ερευνών και διαχείρισης του ΕΛΚΕ Π.Θ.:

“Η Επιτροπή ερευνών και διαχείρισης του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει τη λύπη της για την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου, Σπύρου Παπαδόπουλου, Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π.Θ.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος στον Τομέα των Διεθνών Σχέσεων άνθρωπος με αγάπη για τις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στον ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών, Κοιμητήριο Χολαργού, Αθήνα 11π.μ

Thessalia.tv

[fbcomments]