Πέμπτη 22.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απαγορευτικό από Δευτέρα και στην παραλία του Βόλου!!!

02.04.2020

Ακόμη πιο αυστηρά μέτρα προστασίας ενάντια στην διασπορά του ιού λαμβάνει ο Δήμος Βόλου. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” απο την Δευτέρα  και μέχρι και τις 30 Απριλίου κλείνει η παραλία του Βόλου. Αύριο θα υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση απο την δημοτική αρχή.

Όπως ανεφερε ο δήμαρχος Βόλου είχε σύσκεψη σήμερα με τη λιμενάρχη, τον πρόεδρο του ΟΛΒ και συνεργάτες του και αποφασίστηκε να κλείσει η παραλία, με κιγκλιδώματα, από το λιμάνι μέχρι και τον Άγιο Κωνσταντίνο, για το διάστημα μέχριτις  30 Απριλίου, προκειμένου να μην γίνονται οι άσκοπες βόλτες που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες μερες, από κάποιους οι οποίοι δεν τηρούσαν και τις αποστάσεις ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη απόφαση ελήφθη και για την παραλία της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία περιφερειάρχη και δημάρχου.

Όπως έγινε γνωστό η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, δηλαδή την λεωφόρο Αργοναυτών, από το ύψος της οδού Κ.Καρτάλη, θα συνεχίζει ως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα ολοκληρώνεται στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας συμπεριλαμβάνεται και το παραλιακό πάρκο σε όλο του το μήκος.

Πέραν των σημερινών αποφάσεων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, προ 15νθημέρου, είχε κλείσει και τον λιμενοβραχίονα του λιμανιού, γνωστό ως “κορδόνι”, τοποθετώντας κιγκλιδώματα που απαγόρευαν την οποιαδήποτε κίνηση.

Αναμένεται πλέον ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου να ενημερώσει την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την εφαρμογή του νόμου θα αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ελέγχους από την Λιμενική Αστυνομία.

Τη στήριξη του ΟΛΒ στην απόφαση τονίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Οργανισμού Βίκυ Μήτρου. “Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει αντίρρηση και συμφωνεί με την εισήγηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να κλείσει η παραλία για το κοινό για λόγους υγεινομικής ασφάλειας. Η λιμενάρχης ζήτησε με έγγραφό της προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να κλείσει η παραλία από τη Δευτέρα, και συγκεκριμένα να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά το κοινό, πλην όσων εργάζονται ή διαμένουν αποδεδειγμένα στα κτίρια και στις πολυκατοικίες του παραλιακού μετώπου” σημείωσε η κ. Μήτρου.

thessaliatv