Σάββατο 23.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βόλος: Λογίστρια «έφαγε» 80.000 ευρώ από επιχειρηματία

01.05.2021

Μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου σε βάρος λογίστριας κατόχου επαγγελματικής αδείας,  για συμπαιγνία σε απάτη σε βάρος του εργοδότη της και ψευδή κατάθεση.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα διαλαμβάνονται στη μήνυση, η λογίστρια είχε προσληφθεί σε επιχείρηση του Βόλου το 2017 με καθήκον της να τιμολογεί χειρόγραφα προμήθειες που έπρεπε να λαμβάνει ο εργοδότης της, από συνεργαζόμενη επιχείρηση. Συνολικά σε όλο το διάστημα που εργαζόταν στην επιχείρηση, είχε εκδώσει 1.080 ιδιόχειρα χειρόγραφα Τ.Π.Υ.

Η λογίστρια ως μοναδική υπεύθυνη του λογιστηρίου, παραβίασε τη σύμβαση μεταξύ των δύο επιχειρήσεων που έπρεπε να ακολουθήσει και να παρακολουθεί και τιμολογούσε αυθαίρετα  λιγότερο, με αποτέλεσμα ο εργοδότης της να υποστεί ζημία ύψους 80.000 και πλέον ευρώ. Η ζημία αποκαλύφθηκε μετά από διάστημα 30 μηνών και εφόσον η λογίστρια είχε αποχωρήσει από την επιχείρηση του εργοδότη της.

O εργοδότης της μόλις ανακάλυψε το λάθος, αποτάθηκε στη συνεργαζόμενη επιχείρηση και ζήτησε αποκατάσταση του λάθους και απόδοση της οικονομικής διαφοράς των 80.000€. Η συνεργαζόμενη επιχείρηση αρνήθηκε την καταβολή και αποκατάσταση του λάθους,  αναγκάζοντας τον εργοδότη της λογίστριας να αποταθεί στη δικαιοσύνη στρεφόμενος κατά της συνεργαζόμενης επιχείρησης, ζητώντας την αποκατάσταση του λάθους.

Η έκπληξη, πάντα σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης, ήταν ότι μάρτυρας υπέρ της συνεργαζόμενης επιχείρησης που αρνείται να αναγνωρίσει το λάθος, εμφανίστηκε… η λογίστρια!

Για συμπαιγνία σε απάτη και ηθική αυτουργία στην ψευδή κατάθεση της λογίστριας, κατηγορείται και ο επιχειρηματίας ο οποίος ωφελήθηκε από το «λάθος» της και καρπώθηκε το ποσό των 80.000 ευρώ και πλέον .

Η συνεχιζόμενη  άρνηση του επιχειρηματία να αποδώσει τα οφειλόμενα χρήματα καθώς και η  “αυθόρμητη” προσέλευσή της λογίστριας να καταθέσει ως μάρτυρας του αντιδίκου του εργοδότη της, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά αφού η ενέργειά της δεν συνάδει με τη λογιστική επιστήμη και τα συναλλακτικά και χρηστά ήθη,  και έτσι η υπόθεση πλέον θα διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη τόσο ποινικά όσο και αστικά.

Πηγή: thenewspaper.gr