Τετάρτη 03.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βόλος: 19χρονη συνεργός σε ληστεία της νονά της

21.02.2020 /

Είχε πάει  στην ηλικιωμένη νονά της, είχε πάρει τα κλειδιά του διαμερίσματός της στην παραλία του Βόλου, είχε βγάλει αντικλείδι, το είχε δώσει στον φίλο της κι εκείνος μαζί με άλλους δύο συνεργούς, είχαν διαρρήξει το διαμέρισμα και ασκώντας σωματική και λεκτική βία στην 85χρονη, την είχαν ληστέψει.

Η ληστεία είχε γίνει λίγα λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου του 2017 και χθες από το Τριμελές Δικαστήριο Ανήλικων Βόλου, καθώς η βαφτισιμιά της 85χρονης ήταν 16 χρόνων, όταν έγινε η ληστεία, κρίθηκε ένοχη για άμεση συνέργεια στην εγκληματική πράξη.

Το Δικαστήριο  της επέβαλε την ποινή της οκτάχρονης κράτησης σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων (Αυλώνας), με δυνατότητα έφεσης, η οποία θα έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η 19χρονη θα πρέπει να εμφανίζεται επίσης στο προξενικό γραφείο της Ελλάδας στα Τίρανα μία φορά κάθε μήνα, μέχρι να συζητηθεί η έφεσή της. Σημειώνεται πως η 19χρονη είχε αναχωρήσει από την Ελλάδα αμέσως μετά την ληστεία και ζει σήμερα στην Αλβανία, όπου και σπουδάζει.

Η 19χρονη εκπροσωπήθηκε χθες στο Δικαστήριο από συνήγορο υπεράσπισης, που φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποστήριξε, ότι δεν πίστευε η κοπέλα, όταν είχε δώσει το κλειδί στον 33χρονο σήμερα φίλο της, ότι θα έφθανε στην ληστεία εις βάρος της 85χρονης νονάς της.

Πηγή: e-thessalia.gr