Τρίτη 28.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βολιώτης νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό σε 6 μήνες!

26.05.2021 /

Οι περιπτώσεις ανθρώπων που φαίνονται να μολύνονται ξανά από τον κορονοϊό και να περνάνε για δεύτερη φορά τη νόσο Covid-19, αν και παραμένουν σχετικά σπάνιες, είναι ολοένα συχνότερες σε όλο τον κόσμο. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς αποτελεί ένδειξη ότι σε μια μειονότητα ανθρώπων -αλλά όχι στους περισσότερους- η φυσική ανοσία εξασθενεί σχετικά γρήγορα.

Η δεύτερη λοίμωξη στο ίδιο άτομο και μάλιστα σε σύντομο χρόνο υποδηλώνει ότι σε ορισμένους ανθρώπους ο οργανισμός τους δεν έχει διατηρήσει αρκετά αντισώματα για να κρατήσει μακριά τον κορονοϊό SARS-CoV-2. Ειδικά γι’ αυτούς τους ανθρώπους τίθεται πιο επιτακτικά το ερώτημα πόσο θα τους βοηθήσουν τα εμβόλια και πόσο θα διαρκεί η ανοσία τους μετά τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr ένας 38χρονος Βολιώτης, νόσησε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα έξι μηνών από τον COVID 19. «Είχα νοσήσει τον περασμένο Νοέμβριο με επίμονα συμπτώματα. Στη συνέχεια αφού ανάρρωσα επέστρεψα στην εργασία μου. Τον περασμένο Απρίλιο εμβολιάστηκα με το εμβόλιο της Pfizer, αλλά χθες διαγνώστηκα και πάλι θετικός στον ιό» λέει ο ίδιος και συμπληρώνει: «τα συμπτώματα αυτή τη φορά είναι πολύ πιο ήπια. Κυρίως πόνος στο λαιμό και ενόχληση».

Το γεγονός των πολλαπλών λοιμώξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα προκαλεί εύλογη ανησυχία στους ειδικούς, που προσπαθούν να μελετήσουν τον νέο ιό και τη συμπεριφορά του.