Δευτέρα 05.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χαμός στο νοσοκομείο Βόλου: Ασθενής κλώτσησε στο πρόσωπο γυναίκα χειρουργό

06.05.2023 /

Ασθενής κλώτσησε στο πρόσωπο γυναίκα χειρουργό, επειδή διαφωνούσε με το ιατρικό πρωτόκολλο

Σκηνές «Φαρ Ουέστ» εκτυλίχθηκαν την Τρίτη το πρωί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου, όταν ένας 31χρονος ασθενής που μετέβη στο ΤΕΠ ζητώντας να εξεταστεί για πρόβλημα που αντιμετώπιζε επιτέθηκε σε γιατρό- χειρουργό, την κλώτσησε στο πρόσωπο και την έβρισε χυδαία.

Η γιατρός χρειάστηκε τη συνδρομή νοσηλευτριών που εκείνη την ώρα ήταν υπηρεσία στο ΤΕΠ, καθώς από την κλωτσιά υπέστη ελαφρά κάκωση στο πηγούνι, περισσότερο ωστόσο ήταν το σοκ που υπέστη από την επίθεση που δέχτηκε.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η χειρουργός κατέθεσε αναφορά στην Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία κοινοποιήθηκε και στη διοίκηση του ιδρύματος, στην οποία εξιστορεί το απίστευτο περιστατικό βίας το οποίο βίωσε και εμμέσως πλην σαφώς ζητεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα περιφρούρησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γιατροί, αλλά και νοσηλευτές δέχονται επιθέσεις από ασθενείς. Κατά καιρούς έχουν καταγραφεί συμβάντα που έχουν καταδικαστεί συλλήβδην, κάθε φορά ωστόσο αναδεικνύεται η ανάγκη για την εξέταση επιπλέον μέτρων φύλαξης, ειδικά σε χώρους όπως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που δέχεται μεγάλο όγκο ασθενών, οι οποίοι πολλές φορές αδυνατούν να διαχειριστούν το όλο θέμα, με αποτέλεσμα να ξεσπούν αδίκως στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το ιστορικό του συμβάντος

Όπως προαναφέρθηκε το συμβάν που έχει θορυβήσει όλο το προσωπικό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στις 07.45 το πρωί.

Ο 31χρονος ασθενής μετέβη με τη μητέρα του στα Επείγοντα με το ΕΚΑΒ, μετά από σύσταση γιατρού για να γίνει μία ειδική εξέταση που ο ίδιος είχε γράψει ηλεκτρονικά στο ΤΕΠ λίγες μέρες νωρίτερα.

Η χειρουργός προσπάθησε να εξηγήσει στον ασθενή και στη μητέρα του ότι για τη μαγνητική τομογραφία που του συστήνεται να υποβληθεί, θα πρέπει να προγραμματιστεί ραντεβού στο αρμόδιο τμήμα του Μαγνητικού.

Ταυτόχρονα όμως του συνέστησε μία θεραπευτική αγωγή με παυσίπονα, ώστε να αντιμετωπίσει τον πόνο οσφυαλγίας, μέχρι να γίνει η μαγνητική τομογραφία και παράλληλα φέρεται να του υποδείχτηκε να προγραμματίσει ραντεβού και σε ορθοπεδικό, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της μαγνητικής.

Οι λύσεις που προτάθηκαν από τη χειρουργό φέρεται να μην ικανοποίησαν τον ασθενή, ο οποίος ζητούσε να εξεταστεί από τον γιατρό που του συνέστησε τη Μαγνητική Τομογραφία, κάτι που ωστόσο δεν έγινε, διότι ο συγκεκριμένος υγειονομικός φέρεται να αποχώρησε από το Νοσοκομείο αφού πρώτα ολοκλήρωσε την εφημερία του.

Αυτό ήταν που προκάλεσε και την αντίδραση του ασθενούς, με αποτέλεσμα να την πληρώσει η χειρουργός. Την ώρα που τον πλησίασε για να τον καθησυχάσει και ενώ ο ίδιος βρισκόταν ξαπλωμένος σε φορείο της «κατάφερε» κλωτσιά στο πηγούνι.

Η γιατρός μολονότι της συστήθηκε κάτι τέτοιο δεν έχει σκοπό να υποβάλει μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ/ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

[fbcomments]