Τετάρτη 27.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βόλος: Βαριά καμπάνα σε ιδιοκτήτρια σκύλων!!!

31.10.2019

Καμπάνα σε 56χρονη Βολιώτισσα, που δεν μερίμνησε τα τετράποδά της να βιώνουν σε κατάλληλο, άνετο και υγιεινό κατάλυμα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι κανόνες ευζωίας και ο Ποινικός Κώδικας…

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στην κατηγορούμενη συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ενημέρωσαν τα δικαστήριο ότι η 56χρονη δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές με τις πράξεις και τις συμπεριφορές της.

Σε δύο και όχι μία αυτοψίες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στους χώρους όπου φιλοξενούνταν τα ζώα συντροφιάς εντοπίστηκαν ακαθαρσίες και έντονη δυσοσμία.

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και λόγω των τακτικών της επισκέψεων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου δεν ήταν σε θέση για την επαρκή φροντίδα των κατοικίδιων.

Η ίδια υποστήριξε ότι επειδή είναι γνωστό ότι είναι φιλόζωη πολλοί πολίτες εγκατέλειπαν τα ζώα τους στο σπίτι της, με αποτέλεσμα εκείνη να φιλοξενεί αρκετά σκυλιά, ενώ αρχικά είχε μόνο γάτες.

Τέλος, είπε ότι είχε συγκεντρώσει τα απορρίμματα σε συγκεκριμένο σημείο και είχε ειδοποιήσει τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου για να τα απομακρύνει, αλλά το φορτηγό της Διεύθυνσης δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι της. Μετά τη δίκη η κατηγορούμενη άσκησε έφεση.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr, newsit.gr