Δευτέρα 15.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φρίκη στο Βόλο : Ηλικιωμένοι ασελγούσαν σε ανήλικες αδελφές

11.03.2022

Ασελγούσαν σε βάρος δυο ανήλικων αδελφών, οικογενειακός φίλος ο ένας, γείτονας ο άλλος. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το 2018 και χθες εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λάρισας, το οποίο καταδίκασε τους δυο άνδρες 80 και 78 ετών σε 9 και 8 χρόνια αντίστοιχα και μάλιστα με μη εφέσιμο χαρακτήρα.

Οι καταδικασθέντες, λόγω ηλικίας, θα εκτίσουν τις ποινές τους εντός των σπιτιών τους. Να σημειωθεί ότι ο 80χρονος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανήλικης και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, ενώ ο 78χρονος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε ανήλικη και κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης που ήταν ανίκανη να προστατέψει τον εαυτό της. Το Κακουργιοδικείο αναγνώρισε στους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και αποφάσισε οι ποινές τους να μην έχουν αναστολή.

Απολογούμενοι στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες πράξεις, με τους συνηγόρους τους να επισημαίνουν ότι υπήρξαν πολλές αντιφάσεις εκ μέρους των γονέων των παιδιών.
Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, όταν το 2018 16χρονη τότε κοπέλα με ελαφρά νοητική υστέρηση μίλησε στην παιδοψυχολόγο του σχολείου της. Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι θύμα ασελγών πράξεων έχει πέσει και η αδερφή της, η οποία ήταν τότε ηλικίας 10 ετών.

Ο 78χρονος φέρεται να παρενόχλησε την έφηβη μία φορά σε περιοχή κοντά στο σπίτι της. Την πλησίασε με το πρόσχημα να της δώσει ψαροκόκαλο για τη γάτα της. Στην πορεία όμως τη θώπευσε στο στήθος. Είναι άγνωστο σε τι πράξεις θα προχωρούσε ακόμη, αν η ανήλικη δεν έλυνε τη σιωπή της και δεν μίλαγε στο σχολείο της σε κατάσταση αφόρητης πίεσης και έντασης. Αποπειράθηκε να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά αν και έχει ελαφρά νοητική υστέρηση.

Η 16χρονη εξομολογήθηκε την εμπειρία που είχε στην αδερφή της. Ετσι ενημερώθηκε ότι και η αδερφή της είχε μία ανάλογη εμπειρία με πιο σκληρές όμως, πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης από φίλο της οικογένειάς τους που τους επισκεπτόταν συχνά στο σπίτι και όταν ήταν παρόντες οι γονείς τους και όταν απουσίαζαν.

Πιεσμένη ψυχολογικά και δίχως να γνωρίζει πώς να αντιδράσει, μίλησε για τα περιστατικά στην παιδοψυχολόγο του σχολείου της, η οποία κάλεσε τους γονείς της και η υπόθεση καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη.

[fbcomments]