Κυριακή 05.12.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βόμβα Βλαχογιάννη περί… εξαγοράς ψήφων στην «μικρή μας Περιφέρεια»

26.04.2021

Μέρες που είναι… το ερώτημα που τίθεται αβίαστα από το άρθρο του Ηλία Βλαχογιάννη είναι: Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Διαβάστε ολόκληρο του άρθρο του πρώην βουλευτή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

“Το φαινόμενο της αγοράς και πώλησης ψήφων στην Αλβανία (κι όχι μόνο.. .)

Έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς διεξάγεται η εκλογική διαδικασία και πολιτική αντιπαράθεση στη γειτονική Αλβανία.
Ακόμη και  η πολιτικά ουδέτερη Εκκλησία, έκανε άμεσες ή έμμεσες αναφορές για την ΣΗΜΑΣΙΑ και ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ της ψήφου των πολιτών.
Ο προκαθήμενος  της Ορθοδόξου Εκκλησίας της γείτονος κ. ΑΝΑΣΤΆΣΙΟΣ ,μιλώντας στο κήρυγμα του  στον Καθεδρικό Ναό των Τιράννων , αφού υπενθύμισε ότι η Εκκλησία μας ΔΕΝ ασχολείται, ούτε αναμιγνύεται στις πολιτικές επιθέσεις, υπογράμμισε  την ανάγκη συμμετοχής των πιστών στην ψηφοφορία, τονίζοντας με νόημα ότι το ΚΡΙΤΗΡΙΟ εκλογής θα πρέπει να είναι η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ των υποψηφίων …
Από την πλευρά της Καθολικής Εκκλησίας, το Επισκοπικό Συμβούλιο δήλωσε χαρακτηριστικά :
– ” Το φαινόμενο της ΑΓΟΡΑΣ και ΠΩΛΗΣΗΣ ψήφων είναι μια μεγάλη ΠΛΗΓΗ που πρέπει να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ . Όποιος ΠΟΥΛΑΕΙ την ψήφο του για ΧΡΗΜΑΤΑ , έχει πουλήσει και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τη δική του και της οικογένειας του. Επίσης, όποιος ΑΓΟΡΑΣΕΙ την ψήφο με χρήματα, εκμεταλλευόμενος τη ΦΤΩΧΕΙΑ των ψηφοφόρων, ΔΕΝ ΑΞΊΖΕΙ  να καθίσει στη θέση στο Κοινοβούλιο για την οποία θέλει να ψηφιστεί.”
– Τελικά, αυτά ισχύουν όπως λέγεται και γράφεται, ΜΌΝΟ στην Αλβανία; Μήπως ΙΣΧΥΟΥΝ και στην” καθ’ ημάς , Ανατολή”;
– Μήπως και στη δική μας μικρή Περιφέρεια, συνέβησαν ή συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα;
–   Μήπως λέω, κι εδώ πολιτικοί εκμεταλλεύτηκαν τη φτώχεια και την ανάγκη των πολιτών, για παροχή της  ψήφου των έναντι “ανταλλαγμάτων”;
– Μήπως αυτά που καταγγέλλουν η Ορθόδοξη και η Καθολική Εκκλησία της Αλβανίας, πρέπει να προβληματίσουν και το δικό μας πολιτικό σύστημα;
–  Θέτω στο δημόσιο διάλογο απλά ερωτήματα, για να δούμε και συγκρίνουμε πόσο μπροστά είμαστε από τη γειτονική μας χώρα…..
– Στόχος και σκοπός μας η βελτίωση της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου και η προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, ταυτόχρονα με την “καθαρότητα” της ψήφου και των υποψηφίων….

ΤΡΊΚΑΛΑ, 26- Απριλίου – 2021,
Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης