Δευτέρα 20.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Τρικάλων από την Κ.Ο. του ΚΚΕ

19.05.2016

Εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου:

«Η εμφάνιση της εργατικής τάξης,

ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα

και η στρατηγική του ΚΚΕ»

Την Τρίτη 24 Μάη, στις 8μμ στο Δημαρχείο Τρικάλων

Η έκδοση που παρουσιάζεται περιλαμβάνει υλικά από τη διημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε στις 21-22 Νοέμβρη 2015 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος.

Το ΚΚΕ μελετά με ταξικότητα και επιστημονικότητα, ενσωματώνει ό,τι πιο ζωντανό και αληθινό από την Ιστορία του, από την οποία αντλεί και συνειδητοποιεί συμπεράσματα γενικότερης σημασίας. Έτσι, προσπαθεί να φωτίζει την πραγματική αιτία της σταθερής αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου, να διαλύει τις αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού, να προβάλλει την ιστορική επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, να φέρνει στο επίκεντρο της ιδεολογικής πάλης τις αιτίες της νίκης της αντεπανάστασης στον 20ό αιώνα και τις ασύγκριτες λαϊκές κατακτήσεις του σοσιαλισμού, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες.
Στη λογική αυτή κινούνται οι εισηγήσεις και παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια της διημερίδας που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε σχέση με την εμφάνιση της εργατικής τάξης, το ρόλο της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και τη στρατηγική του Κόμματος.

Στη συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνονται, επίσης, αρχειακό υλικό που εκτέθηκε τις μέρες της διημερίδας.

Το ΚΚΕ ,εξετάζοντας τα ζητήματα που προαναφέραμε, τολμά στις νέες συνθήκες που ζούμε το «κοίταγμα του παρελθόντος» , ιδιαίτερα του δικού του και συνολικά του Κομμουνιστικού Κινήματος .

Έτσι, σήμερα το ΚΚΕ έχει τα θεωρητικά , ιστορικά και προγραμματικά θεμέλια , ώστε να μελετά την ιστορία του μαζί με αυτή του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος , πάντα εν δράσει και εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχειά του , τη φρεσκάδα και τη νεανικότητά του.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από το Σωτήρη Σωτηρόπουλο, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πόλης Τρικάλων του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ