Δευτέρα 18.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βιβλιοπαρουσίαση με διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά στα Τρίκαλα

28.11.2018

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο «Παπαγιάννη!», με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώνουν την παρουσίαση των βιβλίων της σειράς «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο», των Γιώργου Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση.

Η παρουσίαση για γονείς και παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων.

Οι δημιουργοί της σειράς θα παίξουν μουσική και παιχνίδια με τα παιδιά, θα ζωγραφίσουν και θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

Στις συναντήσεις με τον συγγραφέα Γ. Κωνσταντινίδη και τον εικονογράφο Σ. Μητρούση τα παιδιά μαθαίνουν ποια είναι η διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου. Με διαδραστικά παραδείγματα θα ακολουθήσουν την πορεία ενός βιβλίου. Από την αρχική έμπνευση, στη συγγραφή και την εικονογράφηση μέχρι το τελικό τύπωμα και τη διανομή και πώληση.

Επίσης θα γνωρίσουν τον τρόπο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο δημιουργούς και τον σεβασμό στα θέλω και τα πιστεύω του καθενός.

Περισσότερο όμως από όλα μαθαίνουν για τη δύναμη της φιλίας. Αφού θα έχουν μπροστά τους ζωντανό παράδειγμα τους δημιουργούς, που είναι φίλοι από το Λύκειο έως και σήμερα.

Στις συναντήσεις με τα παιδιά ο Σωτήρης ζωγραφίζει στα παιδιά, σε έναν λευκό πίνακα, που θα πρέπει να υπάρχει μέσα στον χώρο, και ο Γιώργος τους παίζει βιολί. Τα παιδιά παίζουν παιχνίδια συναισθημάτων με τους δημιουργούς, με οδηγό τη ζωγραφική και τη μουσική.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων