Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βίντεο – ντοκουμέντο: H στιγμή της σύλληψης του «τραπεζίτη» που «ξέπλυνε» 250 εκατ. ευρώ από εμπόριο ναρκωτικών

07.06.2023 /

Την ώρα που ο 52χρονος είναι πάνω στην μηχανή, με μια αιφνιδιαστική κίνηση τον ακινητοποιούν και τον συλλαμβάνουν.

Ο 52χρονος Έλληνας υπήκοος, Αλβανικής καταγωγής έχει βγει από το σπίτι του στην Γλυφάδα όπου διατηρεί και την real estate εταιρία του. Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ όπως φαίνεται στο βίντεο έχουν υποδυθεί προσωπικό του δήμου που προβαίνουν σε κηπουρικές εργασίες φορώντας κίτρινα γιλέκα και έχουν κλείσει με αυτοκίνητο τον δρόμο μπροστά του και στην ώρα που ο 52χρονος είναι πάνω στην μηχανή, με μια αιφνιδιαστική κίνηση τον ακινητοποιούν και τον συλλαμβάνουν.

Ο 52χρονος έχει οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Οι Ολλανδικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του. Ωστόσο ο ίδιος την αρνείται. Οπότε αναμένεται η δικαστική διαδικασία.

Ο «τραπεζίτης» αναζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών, κατόπιν πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά , δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Rand Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

 

 

 

Πηγή: skai.gr

[fbcomments]