Κυριακή 05.12.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βάζουν τον λύκο(ΝΑΤΟ) να φυλάει τα πρόβατα

10.02.2016

Είναι αδιανόητο ότι Γερμανία και Τουρκία, με αφορμή την προσφυγική τραγωδία, κάνουν προτάσεις και μάλιστα ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, για την στρατιωτική δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στον Αιγαιακό χώρο.

Οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ, στο όνομα των προσφύγων και σε οποιοδήποτε χώρο του Αιγαίου, όχι μόνο δεν θα είναι χρήσιμη αλλά θα είναι και από κάθε άποψη απαράδεκτη, ενώ μπορεί να αποβεί και άκρως επικίνδυνη, ειδικά για τα ελληνικά συμφέροντα.

Η ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το οποίο με τους τυχοδιωκτισμούς του είναι κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για τις αιτίες που προκαλούν τις προσφυγικές ροές, όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αλλά αντιθέτως θα περιπλέξει και θα εντείνει την προσφυγική τραγωδία, ενώ, αν λάβουμε υπόψη μας τις κατά καιρούς θέσεις του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο, η παρουσία του μπορεί να έχει αρνητικές έως επικίνδυνες συνέπειες για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Η θέση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά να περιοριστεί η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στα τουρκικά χωρικά ύδατα, πέραν του ότι στρατιωτικοποιεί ευθέως το προσφυγικό πρόβλημα, συνιστά ατόπημα, είναι απολύτως επιζήμια.

Η απαράδεκτη και εγκληματική κατάσταση με τους διακινητές των προσφύγων θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με πολλούς τρόπους και πρώτα απ’ όλα από την ίδια την Τουρκία, η οποία ανέχεται, αν δεν καλύπτει την εγκληματική συμπεριφορά τους. Το μόνο που δεν χρειάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ΝΑΤΟ με την γνωστή ιμπεριαλιστική και μονομερή πολιτική του.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ