Δευτέρα 06.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βάιος Φασούλας: Καθοδόν προς τις κάλπες! (4ον)

22.11.2018

Ατάκες στον ρου του προεκλογικού αγώνα.

Ε εσείς πολίτες μας ακούτε, συμπορευόμαστε μαζί και για πού;

Π ο λ ι τ ι κ ό   χ ρ ο ν ο γ ρ ά φ η μ α  με τα τελευταία φύλλα του φθινοπώρου – αφιερώνεται στις νέες και στους νέους …

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

Πόλεμος τζακιών άσχετος για την ελληνική πραγματικότητα. Ο κύκλος της κομματικής Ελλάδας, της ρεμούλας και της διαφθοράς, φτάνει στο τέλος. Τα αθεράπευτα σαπίσματα των κομμάτων βγήκαν στην επιφάνεια. Και ο ρους των πραγμάτων επιβάλλει  μ ό ν ο  ένα πράγμα: Τον  ε π α ν α π ρ ο σ δ ι ο ρ ι σ μ ό   του  έ λ λ η ν α  και της  Χ ώ ρ α ς  του.

Λοιπόν, 21 του Νοέμβρη του 2018, μήνας που πρόσφατα μας έδειξε τα δόντια πυρώνοντάς τα πάνω στις αραιές καμινάδες των σπιτιών. Τι προμηνύει, ένας θεός ξέρει όπως κι εμείς ξέρουμε, πρέπει να ξέρουμε, τι μας περιμένει. Μας ακούτε, ε εσείς, πολίτες μας ακούτε;

Συμπορευόμαστε μαζί και για πού; Αφουγκραζόμαστε τον αχό του προεκλογικού αγώνα ή μένουμε άρριζοι, κωφάλαλοι και αγνώμονοι, όπως αυτοί μας θέλουν; Ή μας σαγηνεύουν με «επιδόματα» προς τους φτωχούς που έχουν προκύψει από τις ληστρικές  φορολογικές επιδρομές στα μεσαία και φτωχά στρώματα προκειμένου να μαζέψουν ψηφαλάκια; Η κομματική αναισθησία δεν έχει όρια.

Πώς να χωνέψεις αυτή την απάτη; Μοιράζουν χρήματα φορολογώντας τους φτωχούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι, συνταξιούχοι, στους χαλεπούς καιρούς που μας έχουνε φέρει, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Ας έχουν κατά νου ότι η πονηριά και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια. Είναι το μεγαλύτερο ομαδικό-εθνικό έγκλημα και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται…

Ή όπως διαβάζουμε μια καυτερή όσο και σοφή ατάκα στο διαδίκτυο και τη μεταφέρουμε αυθεντική: «ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΕΓΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ (ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ). ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΥΜΑΤΑ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ. ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ. Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ. ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ. «Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ». ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!»

Σωστή η διαδικτυακή παρέμβαση και προτροπή του διαδικτυακού σχολιαστή, μπας και γίνει κάτι. Μακάρι. Θα σωθεί η Ελλάδα και όλα που τη συνθέτουν, ως χώρα, έθνος και λαό. Τέτοιες φωνές υπάρχουν. ΕΜΕΙΣ, σαν ναρκανιχνευτές στην κοινωνία που ζούμε και είμαστε κάτοχοι του τίτλου «Πολίτης», οφείλουμε να ανακαλύψουμε τους ναρκωμένους και τρομαγμένους άξιους και άσπιλους Πολίτες, τους οποίους, το υπάρχων «πολιτικό» σύστημα τζακιών και κομματικών εταιρειών τους έχει απομονώσει και γυψώσει. Δεν χρειάζεται άγγιγμα ….μαγικού ραβδιού.

Το κρώξιμο σαν αετού του υγιή σκεπτόμενου Πολίτη, θα τους ξυπνήσει. Το υπάρχων ποιητικό κάλεσμα αρκεί: «Ένα το χελιδόνι κι άνοιξη ακριβή για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ…», την εφαρμογή του περιμένει. Και αν ΕΜΕΙΣ δεν …μπορούμε, τότε να το καταργήσουμε. Δεν είμαστε άξιοι ούτε να το τραγουδάμε…

Λοιπόν, θα επαναλάβουμε πάλι: Διαβάστε! Πολίτες διαβάστε. Κλείστε τα σαχλοκάναλα και διαβάστε. Κι εσείς που έχετε τη δύναμη της διακίνησης του Λόγου…, Εφημερίδες, Ιστοσελίδες κ. ά., μην τον πνίγεται και μην τον προσπερνάτε. Τον πνιγμό του θα ακολουθήσει και ο δικός σας.

Μην υποτιμάται τη νοημοσύνη των Πολιτών που ασκούν κριτική στα κομματικά δρώμενα και στους πρωταγωνιστές της καταστροφής. Είναι αυτοί, οι επιλεγμένοι από μας, δυστυχώς, επιβήτορες που τους βλέπουμε να εκτελούν τις δουλειές τους πηδώντας από κανάλι σε κανάλι σαν τις μαϊμούδες που κρέμονται στα δέντρα και μας δείχνουν τα μεριά τους… εκεί που μας έχουν γραμμένους…

Ως άνθρωποι τούτου του τραυματισμένου αστεριού, στρυμωγμένοι από γήινους δαίμονες, λέμε πως θέλουμε ξύλα για τη σόμπα ή το τζάκι, (στην ανάγκη θα κάψουμε ό τι, βρούμε και ας φανούμε εχθρικοί προς τ0 περιβάλλον…) Θέλουμε πετρέλαιο…, πολυτέλεια ε, «αριστερή» κιόλας.

Αυτοί είναι που βάφουν αυγά με πορδές. Σοφέ λαέ ποτέ μην πεθάνεις! Έχουμε ΕΝΦΙΑ…, τρέχουν οι μηνιάτικες δόσεις, πως θα πληρωθούν, η κομματική αθλιότητα δεν ρωτά. Η πληρωμή αν δεν γίνει στην ώρα της έχει πρόστιμο. Τέτοια κατάντια δε ζήσαμε ποτέ. Έχουμε και φάρμακα εσαεί κι εδώ γελά παρδαλό κατσίκι σε βάρος των συνταξιούχων. Οι άνθρωποι της «αριστερής» κομματικής εταιρίας αλλά και οι προηγούμενοι… μνημονιακοί ντε…, έχουν άγρια μεσάνυχτα. Οι τιμές συνεχώς αλλάζουν έτσι ώστε να μην μπορείς να ξέρεις τι θα πληρώσεις την επόμενη βδομάδα, τον επόμενο μήνα. Έχουμε και κάνα σπασμένο δόντι, τυχαίνει και κανένας γάμος, άντε και κανένας πεθαμένος – στα εφήμερα και αυτοί.

Έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας, κάτι μικροεπισκευές στα σπιτάκια, κάτι άλλα τρέχοντα, δεν γίνεται λόγος για φαΐ…, αν τρώγονταν οι πέτρες θα τις τρώγαμε…, για κάνα κοντινό ταξιδάκι να δεις μια θειά άρρωστη, δύσκολο. Όσο για ντύσιμο και για διασκέδαση, χα! Αυτά ανήκουν σε πολυτελείς αστερισμούς.

Όλα αυτά, λοιπόν, που είναι μέρος της καθημερινότητας, όπως εμείς την επιλέξαμε, και αλλά πολύ περισσότερα, δεν αναφέρονται από κανέναν επιτήδειο μασκαρά. Πολλοί συνάνθρωποί μας φτάσανε σε σημείο να φοβούνται και να κρύβονται από την κοινωνία μην βρεθούν με κάποιο φίλο ή γνωστό και δεν έχουν να κεράσουν έναν καφέ…

Ε εσείς πολίτες μας ακούτε, συμπορευόμαστε μαζί και για πού; Δείτε ότι τον ρου του προεκλογικού αγώνα τον συνοδεύει και μια «νεκρανάσταση». Λοιπόν, η 21η  του Νοέμβρη του 2018, πέρα από την έναρξη του προϋπολογισμού 2018, τη γιορτή των ενόπλων δυνάμεων-γιορτή της Ελλάδας…, σιγά ποιος κομματικός «πουτσαράς», (Τρικαλινή ντοπιολαλιά, δέχεται διάφορες ερμηνείες. Συνήθως χρησιμοποιείτε όταν θέλουμε να κολακεύσουμε κάποιον ή να τον ειρωνευτούμε και να τον μειώσουμε…,) η ίδια ημέρα συμπεριελάμβανε και δημοσκοπήσεις. Για τον υγιή πολίτη οι διάφορες … σφυγμομετρήσεις αποτελούν μέρος του παιχνιδιού που το σύστημα προσφέρει και ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Άλλωστε πληρώνει τα κόμματα ο βλάκας φορολογούμενος πολίτης…, 300 βουλευτές επαγγελματίες, μάλιστα κάποιοι καυχιόνται για τις δεκαετίες που τους ψήφισαν χαϊβάνια. Δημοσκοπήσεις λοιπόν, ανεβάζουν τον κ. Μητσοτάκη ως δημοφιλέστερο πολιτικό στην τρέχουσα ρεμούλα – μπάχαλο -κομματική Ελλάδα και αντίστοιχα καταγκρεμίζουν τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει τον καλύτερο εαυτό δελεάζοντας πολίτες ακόμα και περιπλανώμενους… δυσαρεστημένους Συριζαίους … αριστερούς, και ήδη προσχωρούν στο χώρο της ΝΔ καιροσκόποι πρώτου βαθμού, που ίσως θα μπορούσαν να κολλάνε γραμματόσημα στα ΕΛ.ΤΑ παρά να είναι βολευτές στη ΝΔ. Αναφέρουμε χαρακτηριστικό παράδειγμα προσχώρησης-ένταξης Αθηναίου συγγραφέα (προσβάλει και το αντικείμενο του λόγου-συγγραφέας λέει) ευθαρσώς είχε αναφέρει σε τηλεοπτικό κανάλι πως, «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα», ντελαπάρησε τον δελεασμό της ΝΔ και φρενάρισε κάποιους δυσαρεστημένους να ενταχτούν φοβούμενοι, ενδεχομένως το …πήδημα.

Για τον κ. Τσίπρα θα περιμένουμε τις εκλογές στην ώρα τους και ο λαός θα αποφανθεί δεόντως, ελπίζεται. Την τελευταία μνημονιακή οχταετία η Ελλάδα και οι πολίτες της βρέθηκαν και εγκλωβίστηκαν σε σκοτεινό ασύμμετρο πηγάδι. Με απροσπέλαστα και γλοιώδες τα τοίχοι του. Ζελές ο πάτος, βδέλλες στα τοιχώματα, δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει κανείς.

Ακόμα και αν φύγει ο Τσίπρας ο άλλος σαν πιστός … δραγάτης του ανθελληνικού συστήματος βρίσκεται παραπόδας στα χείλη του πηγαδιού. Μόλις κάποιου τα χέρια φανούν στο φως της μέρας τα πατάει με τα βαρύγδουπα πόδια του ιδιώτη…, πείτε τον και στα γερμανικά idiot…, ξανά βρίσκεται τελειωμένος στον άπατο πάτο.

Δεν υπάρχει περίπτωση επιλογής «καλυτέρου» «ηγέτη», διότι το ασύμμετρο πηγάδι λειτούργησε σαν αποχετευτικός χώρος ελλήνων πολιτών και η μακάβρια μυρουδιά που αναδύεται από τα βάθη του, μαρτυρά τα βρόμικα χέρια του άλλου λιγότερου και άλλου περισσότερο «πολιτικού» που βάλανε. Σήμερα, τώρα, αυτές τις αλυσιδωτές στιγμές που έρχονται από το παρελθόν και της ΝΔ δεν της αρέσει να ομιλούν γι’ αυτό παρά μόνο για το οριστικό ξεπούλημα της Χώρας…, ό, τι δεν πρόλαβε να πουλήσει ο αρχιψεύτης «αριστερός» κύριος Τσίπρας…, σήμερα, λοιπόν, με ό, τι ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε, τρώει τέτοιο δούλεμα ο ελληνικός λαός από τους εν Ελλάδι – νότιο ευρωκαντόνι – μέντορες που δεν το έφαγε ποτέ.

Ο κ. Τσίπρας αποδείχτηκε ο πιο άξιος για τους γερμανούς συνεργάτης. Ξέρεις τι είναι να είσαι αριστερός και να ασκείς «πολιτική» άκρως καπιταλιστική; Πόσων αγωνιστών άραγε τα κόκαλα να τρίζουν; Είτε φύγει είτε μείνει, δεν αλλάζει τίποτα. Τη μεγάλη ζημιά ο κ. Τσίπρας την έκανε και τις τελευταίες φρούδες ελπίδες, ο επόμενος Gauleiter που βρίσκεται ήδη παραπόδας στα χείλη του πηγαδιού, θα τις πνίξει. όπως προαναφέρθηκε, η μόνη, ίσως, σωτηρία, όπως ο ρους των πραγμάτων επιβάλλει είναι  μ ό ν ο  ένα πράγμα: Ο  ε π α ν α π ρ ο σ δ ι ο ρ ι σ μ ό ς  του  έ λ λ η ν α  και της  Χ ώ ρ α ς  του. Τότε και μόνον τότε στο πηγάδι θα συντελεστεί το θαύμα του αιώνα…

Για το «κίνημα αλλαγής» της κας Γεννηματά, τι να πούμε. Φαίνεται πως στους συνακόλουθους ανθρώπους του έχουν κληρονομήσει τη λέξη «κίνημα» από το «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα», έχουν πιάσει τα πόστα στα ΜΜΑποβλάκωσης και σε άλλα μέσα προβάλλοντας την ντροπή που τους διακρίνει. Δεν το έχουν για τίποτα. Την καταστροφή που έφεραν στην Ελλάδα, την προσπερνάν με τη δέουσα ΠαΣΟΚική αλαζονεία θεωρώντας το λαό άρριζο, κωφάλαλο και αγνώμονα. Και δεν είναι μόνο το Σημητικό «Κίνημα Αλλαγής» που πονοκεφαλιάζει για την τύχη του αρχιτέκτονα της καταστροφής και ψευτοσοσιαλιστή κ. Σημίτη.

Είναι και το ΔΗ.ΣΥ, το περιβόητο Ποτάμι και άλλες κομματικές εταιρείες και όλα αυτά μαζί, μια ΠαΣΟΚική αλυσίδα συμπεριλαμβανομένου και τον «αριστερό» Σύριζα, αντικατοπτρίζουν το κομματικό μεγαλείο της ΕυρωΕλλάδας-μπάχαλο. Ο σεβασμός απέναντι στο κακό που προξενήσανε στη χώρα μας, έχει αντικατασταθεί από ξετσιπωσιά και αδιανόητο θράσος. Και αυτό, όπως ειπώθηκε πιο πάνω, δείχνει και την ανοχή-μαζοχισμό μέρος της εθισμένης στο χορτάρι ελληνικής κοινωνίας.

Κλείνοντας με το αφιέρωμα Πολιτικό χρονογράφημα με τα τελευταία φύλλα του φθινοπώρου επαναλαμβάνουμε: Μην αφήνεις κανέναν να σου φορέσει παρωπίδες και πολύ χειρότερο να γίνεις πειθήνιο όργανο και προσκυνητής οποιουδήποτε. Τότε είναι που θα ’χεις υποστεί την απόλυτη αλλοτρίωση της προσωπικότητάς σου…

«Ε.Ε», Ελλάς – Θεσσαλία 22 του Νοέμβρη του 2018   www.fasoulas.de  pelasgos@fasoulas.de

[fbcomments]