Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας απέστειλε ο Γιαγιάκος

30.06.2015

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη για την υπόθεση του δημοψηφίσματος και της συμφωνίας απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

 

Κύριε Υπουργέ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα (κλείσιμο τραπεζών, περιορισμός αναλήψεων και διακίνησης κεφαλαίων) αποτελεί μια οικονομική συνθήκη απολύτως καταστροφική για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Σημαντικοί τομείς της τοπικής μας οικονομίας όπως οι εξαγωγές, τουρισμός, αγροτική οικονομία οδηγούνται σε πλήρη στραγγαλισμό και αφανισμό.

Η περιοχή μας παράγει πλήθος αγροκτηνοτροφικών προϊόντων καθώς και μεταποιημένα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ο τουρισμός αποτελεί επίσης ένα τομέα σημαντικό για την περιοχή μας και βρίσκεται χρονικά σε περίοδο αιχμής.

Οι ανωτέρω τομείς, είναι προφανές ότι αδυνατούν να λειτουργήσουν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής μας οδηγείται σε πλήρη απόγνωση. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων οδηγούνται στην ανεργία και την κοινωνική απομόνωση.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια  σε συνεργασία με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ομαλοποίηση της λειτουργίας του τραπεζικού μας συστήματος, την σταθεροποίηση της αγοράς και των συναλλαγών  και την επαναλειτουργία της οικονομίας μας.

 

Ο Πρόεδρος

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΓΙΑΚΟΣ