Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Υπόθεση καθηγητή: Λάθος ημερομηνίες ή εγκληματική αδιαφορία;

30.05.2016

Τραγικό!!! Με ρυθμούς δημοσίου (αργά τα προβατάκια μου), λειτούργησε ο δήμος στην υπόθεση που έγινε μείζον θέμα στο θάνατο του καθηγητού και πιο συγκεκριμένα στην φροντίδα που θα έπρεπε να παρέχει στα δύο παιδιά, προσπαθώντας μάλιστα να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες, δημιουργώντας εύλογα το ερώτημα: «Θέλει να καλύψει κάποιον ο δήμαρχος»;

Ποιο συγκεκριμένα ο δήμος με ανακοίνωση που δημοσιεύουμε ολόκληρη πιο κάτω, λέει πως η Εισαγγελική παραγγελία έφτασε στις υπηρεσίες στις 19 Μαρτίου 2015, πάνω από ένα χρόνο πριν δηλαδή, ημέρα Πέμπτη η οποία απάντησε στις 23-3-2015 με ενημερωτικό σημείωμα… την Δευτέρα δηλαδή. «Η κοινωνική λειτουργός πραγματοποίησε κοινωνική έρευνα και απέστειλε την έκθεσή της στις 15-4-2015», ένα μήνα μετά δηλαδή και «Στις 21-5-2015, η Εισαγγελία ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων». Ποιοι είναι οι αρμόδιοι και τι έγινε έναν ολόκληρο χρόνο γι’ αυτά τα παιδιά; Ελπίζουμε η χρονολογία να είναι λάθος, γιατί αλλιώς πρόκειται για εγκληματική αδιαφορία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων: «Από την  πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή έθεσε ως άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία Κοινωνικών Δομών που να επιτελούν τον ρόλο τους άμεσα και ουσιαστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί επέστρεψαν στα κανονικά τους καθήκοντα, διενεργώντας και κοινωνικές έρευνες, χωρίς να απασχολούνται σε ΚΑΠΗ, σε εργασίες μη συνάδουσες με το αντικείμενό τους. Κύριος στόχος της ενέργειας αυτής, η αντιμετώπιση και ζητημάτων ψυχικής υγείας.
Για το τραγικό ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων κινήθηκε άμεσα, με βάση την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας.
Σε σχέση και με την ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», γίνονται γνωστά τα εξής:
1. Η εισαγγελική παραγγελία έφτασε στις 19-3-2015 στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία απάντησε στις 23-3-2015 με ενημερωτικό σημείωμα.
2. Η κοινωνική λειτουργός πραγματοποίησε κοινωνική έρευνα και απέστειλε την έκθεσή της στις 15-4-2015.
3. Στις 21-5-2015, η Εισαγγελία ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων.
4. Προχθές, (28-5-2016), η Εισαγγελία ζήτησε από τον Δήμο Τρικκαίων, τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την παροχή κάθε δυνατής φροντίδας, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη και παρακολούθηση στα δύο ανήλικα κορίτσια.
Ο Δήμος Τρικκαίων προβαίνει σε κάθε ενέργεια, προκειμένου οι δύο κοπέλες να τύχουν της δέουσας φροντίδας».

Χ.Κ.

 

 

[fbcomments]