Τετάρτη 07.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Υποστελεχωμένο σε ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζει να παραμένει το Ταχυδρομείο της Φαρκαδόνας

30.07.2022

 

 

Οι μηδαμινοί υπάλληλοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, ζητώντας από κοινού την άμεση στελέχωση με προσλήψεις

Χωρίς αρχή και τέλος φαίνεται να είναι τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπο το Ταχυδρομείο της Φαρκαδόνας. Η υποστέλεχωση σε προσωπικό δημιουργεί προβλήματα τόσο στο μηδαμινό προσωπικό που εργάζεται στην τοπική Υπηρεσία, όσο και φυσικά στους δημότες της Φαρκαδόνας.

Τα παράπονα, όπως καταγράφει η «Krini Live» το τελευταίο διάστημα είναι πολλά. Προέρχονται από την έλλειψη σε προσωπικό. Η μία και μοναδική υπάλληλος που βρίσκεται τα πρωινά στην Υπηρεσία καλείται να εξυπηρετήσει δεκάδες πολίτες που καταφθάνουν εκεί, για να λάβουν ή να αποστείλουν δέματα, να ταχυδρομήσουν αλληλογραφία ή να πληρώσουν λογαριασμούς.

Ο όγκος δουλειάς για την ίδια την υπάλληλο είναι αυξημένος από την έναρξη μέχρι το τέλος της βάρδιας της, υπερβάλλοντας καθημερινά εαυτό για να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Ωστόσο όσοι καταφτάνουν εκεί θα πρέπει να δείξουν υπομονή, μέχρι να φτάσει η στιγμή να εξυπηρετηθούν. Κι όλα αυτά το καλοκαίρι, την στιγμή που πρέπει να περιμένουν στον εξωτερικό χώρο, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Κι αν εισέλθουν εντός του κτιρίου κι εκεί τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός δεν αφήνει περιθώρια δροσιάς, μιας και ο κλιματισμός δεν λειτουργεί λόγω της παλαιότητας.

Προβλήματα και καθυστερήσεις παρατηρούνται ακόμη και στην παράδοση της αλληλογραφίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Φυσικά και σ’ αυτή την περίπτωση δεν ευθύνεται ο υπάλληλος-οι. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη πολιτεία που δεν ενισχύει σε ανθρώπινο δυναμικό την Υπηρεσία. Οι ελλείψεις σε ταχυδρόμους χαρακτηρίζονται δραματικές, γεγονός που συνεπάγεται με καθυστερήσεις.

Κάτοικοι της περιοχής άλλα και το μηδαμινό προσωπικό της Υπηρεσίας καλούν τους αρμόδιους να σταματήσουν να γυρίζουν την πλάτη στο πρόβλημα και να πασχίσουν για την άμεση στελέχωση του Ταχυδρομείου με προσωπικό. Ζητούν την ενίσχυση μέσω προσλήψεων κι όχι το αποδυνάμωνα αυτής, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμη αναγκαία Υπηρεσία της περιοχή μας να ακολουθήσει το δρόμο της Εφορίας Φαρκαδόνας, του ΙΚΑ, της Εθνικής Τράπεζας, του Υποθηκοφυλακείου και των σχολείων…