Σάββατο 22.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Υποψήφια Διευθύντρια στην Καρδίτσα βαθμολογήθηκε στη συνέντευξη με 0,46 και από 6η βρέθηκε 52η

21.07.2017 /

 
Στον πίνακα της Δευτεροβάθμιας εντοπίζεται μια περίπτωση που ίσως παρόμοια να μην υπάρχει στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως λένε έμπειρα στελέχη της εκπαίδευσης «το πιθανότερο είναι να κριθεί στα δικαστήρια». Πρόκειται μάλιστα για επί χρόνια διευθύντρια και όχι πρωτοεμφανιζόμενη στους πίνακες.

Η διαδικασία των συνεντεύξεων για την επιλογή Διευθυντών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καρδίτσας ολοκληρώθηκε και αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες.
Η αλήθεια είναι ότι η βαθμολογία της φαντάζει… απίστευτη. Με άριστα το «8» ο μ.ο βαθμολογίας ήταν …0,46!!! Δηλαδή τα μέλη της επιτροπής βαθμολογούσαν κάτω της μισής μονάδας ή αν θέλετε λίγο πάνω απ’ το μηδέν.
Κι ενώ η θέση της στον προσωρινό πίνακα που καταρτίζεται βάσει εμπειρίας και πτυχίων, πριν δηλαδή τη διαδικασία της συνέντευξης, ήταν 6η, μετά την συνέντευξη κατρακύλησε στην 52η και ουσιαστικά εκτός θέσεων Διευθυντών. Εχασε 46 θέσεις!!!
Προφανώς κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν που μπήκε σχεδόν… μηδενική βαθμολογία. Διότι όπως προαναφέραμε, η συγκεκριμένη είχε κριθεί και στο παρελθόν από συμβούλια επιλογής και διετέλεσε χρόνια στην θέση της Διευθύντριας. Εμείς πάντως απλά εντοπίσαμε την περίπτωση και την παραθέτουμε. Ούτως ή άλλως η βαθμολόγηση είναι υποκειμενική υπόθεση.
Αναβρασμός
Γενικότερα πάντως στο χώρο της Δευτεροβάθμιας επικρατεί αναβρασμός μετά τις κρίσεις. Όπως υποστηρίζουν έμπειρα στελέχη της εκπαίδευσης «μετά τις συνεντεύξεις υπήρχαν… ακροβατικά, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω». Μάλιστα φέρνουν ως παράδειγμα τις συνεντεύξεις για την επιλογή διευθυντών στην Α/θμια όπου με άριστα το «8» η χαμηλότερη βαθμολογία ήταν 7,32. Ουσιαστικά ο προσωρινός πίνακας πριν τις συνεντεύξεις έμεινε εν πολλοίς αναλλοίωτος. Αντίθετα στην Β/θμια υπήρχε… ποικιλία βαθμολογιών, που άλλαξε την εικόνα του προσωρινού πίνακα.
Πηγή :KARDITSAPRESS