Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Υποδοχή Εταίρων στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων στο πλαίσιο προγράμματος «Young Media Literates of Europe»

30.04.2018 /

2η  ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ 8ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+KA2

‘YOUNG MEDIA LITERATES OF EUROPE’

Tην Κυριακή 22/4/2018 έφτασαν στην πόλη μας τα μέλη των παιδαγωγικών ομάδων από τις χώρες Πορτογαλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία για την  2η Διεθνιστική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/KA2 «Young Media Literates of Europe» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας ως εταίρος.

Tην επομένη μέρα Δευτέρα 23/4/2018  έγινε η επίσημη υποδοχή των αποστολών στον χώρο του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων και έγιναν παρουσιάσεις των εργασιών  ενώ στο υπόλοιπο της ημέρας οι παιδαγωγικές αποστολές έγιναν δεκτές στο δημαρχείο της πόλεως από τον δήμαρχο κ. Δ. Παπαστεργίου όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων και ειδικότερα για το Smart Trikala.Το απόγευμα ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων

Την δεύτερη ημέρα της συνάντησης Τρίτη 24/4/2018 οι αποστολές φιλοξενήθηκαν στα γραφεία της τοπικής εφημερίδας «Η ΕΡΕΥΝΑ»,  επισκέφθηκαν το μουσείο Τσιτσάνη  και στη συνέχεια παρακολούθησαν στον χώρο του σχολείου μας τη διάλεξη της  φιλολόγου –ποιήτριας κ.Νίκης Χαλκιαδάκη  με θέμα μια διαφορετική προσέγγιση του όρου literacy στην εποχή μας. Κατόπιν συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα για τις επόμενες δράσεις. Το απόγευμα έγινε ξενάγηση στα πέτρινα γεφύρια του δήμου Πύλης και επίσκεψη στην Ελάτη. Αργά το  βράδυ μια ελληνική μουσική βραδιά έκλεισε με χαρούμενη διάθεση το πρόγραμμα της ημέρας.

Την Τετάρτη 25/4/2018 τρίτη ημέρα της συνάντησης έγινε στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας η τελετή απονομής των βεβαιώσεων συμμετοχής και ακολούθησε επίσκεψη στα Μετέωρα και στα μουσεία φυσικής ιστορίας και ψηφιακής απεικόνισης του δήμου Καλαμπάκας. Ακολούθησε  αποχαιρετιστήριο δείπνο .

 

 

Η Παιδαγωγική Ομάδα του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων