Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο για την προετοιμασία των υπηρεσιών προστασίας

07.05.2015

Την προστασία των δασών, την προετοιμασία των υπηρεσιών και την ετοιμότητα του μηχανισμού προστασίας, εν όψει θέρους, σηματοδότησε η σημερινή συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Τρικκαίων υπό τη προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αλέκου Πολυμερόπουλου, συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων με την παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, των από τον νόμο και την πρακτική, αρμόδιων  κρατικών υπηρεσιών (Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωπος ΣΜΥ, ΠΕ Τρικάλων, Δασαρχείο, ΕΚΑΒ κ.α.), της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Μπούρας αναφέρθηκε στα σημεία προτεραιότητας και στον τρόπο χάραξης ουσιαστικής πολιτικής συνεργασίας ανάμεσα σε όλες τις υπηρεσίες. Στη συζήτηση που ακολούθησε, παρόντων των αντιδημάρχων κ. Παπανικολάου και Κυρίτση, του δημοτικού συμβούλου κ. Θεοδ. Σπανού και προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, υπήρξε εστίαση σε τέσσερα ζητήματα:
– πιθανή ίδρυση πυροφυλακίων
– ζώνες πυροπροστασίας με έμφαση σε περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος (βόρειες Τοπικές Κοινότητες Δήμου Τρικκαίων)
– ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων από πολίτες.
Για όλα αυτά τα ζητήματα σχεδιάστηκε συγκεκριμένη στρατηγική πρόληψης και πιθανής – αλλά απευκταίας – αντιμετώπισης πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο, βάσει των υπαρχουσών μελετών, των υπαρχόντων μέσων και της γενικότερης και ειδικότερης συνεργασίας σε πλήθος θεμάτων.