Πέμπτη 29.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κατάμεστο από κόσμο το Επιμελητήριο για τον Τζιτζικώστα

26.10.2015

Με την φράση: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην πατρίδα του παππού μου», ξεκίνησε την ομιλία του στο κατάμεστο από κόσμο Επιμελητήριο Τρικάλων, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση τονίζοντας πως «Αυτό το έκτρωμα στην Παιδεία δεν πρέπει να περάσει και δεν θα αφήσουμε να περάσει. Τους καλώ το πάρουν αμέσως πίσω. Τους προειδοποιώ να μην διανοηθούν ξανά να βάλουν τις ιδεολυψίες τους, πάνω από το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας. Αυτές τις λογικές θα τις πολεμήσουμε και θα τις ξεριζώσουμε. Ως εδώ».

Ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε δριμεία κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε εκ νέου «λαϊκιστικές» τις επιλογές του κ. Τσίπρα.

«Επιβάλουν τώρα, φόρο και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι τόσο αδίστακτοι που μετατρέπουν το αγαθό της Παιδείας σε εμπορική συναλλαγή. Και έχουν το θράσος να αποκαλούν προκλητικά ‘πενταροδεκάρες’, τα χρήματα που από το υστέρημά του δίνει ο γονιός, για να έχει το παιδί του μια καλύτερη ευκαιρία, μια παραπάνω δυνατότητα στη ζωή. Δηλώνουν με περίσσια υποκρισία ότι δήθεν, η ιδιωτική εκπαίδευση, αφορά μόνο τους εύπορους και τους πλούσιους, δεν λένε κουβέντα όμως, για τα φροντιστήρια, στα οποία στηρίζεται η μέση ελληνική οικογένεια, για να βοηθήσει το παιδί της, έτσι όπως σήμερα έχουν τα πράγματα στην Παιδεία. Εχουν την απίστευτη αμετροέπεια να μεταχειρίζονται τους μαθητές και τις οικογένειές τους σαν ψηφοφόρους και να τους αντιμετωπίζουν, όχι ως ίσους μπροστά στο υπέρτατο αγαθό της Παιδείας, άλλα να τους χωρίζουν σε δικά μας και δικά τους παιδιά», τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που σχεδιάζει για τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου «να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα». Όπως είπε: «Θέλω ένα κόμμα που δε θα φοβάται να μιλάει για την ιδεολογία του, που δε θα νιώθει μειονεκτικά απέναντι στα κούφια λόγια της αριστεράς. Που θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, που θα είναι στην πρώτη γραμμή των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα μιλάει και πάλι για το Έθνος μας, για τις αξίες μας, για τα ιδανικά μας. Ένα κόμμα που θα έχει όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους της παράταξης στην πρώτη γραμμή και θα αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοσύνη και αλληλεγγύη».

Στη διάρκεια της περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε νωρίτερα την Κυριακή την Πύλη, την Καλαμπάκα και την πόλη των Τρικάλων, όπου είχε συναντήσεις και επαφές με κατοίκους, στελέχη και μέλη της ΝΔ.