Τετάρτη 28.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τζίνα Μπέη: «Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να μας πάει ένα βήμα μπροστά»

15.04.2019

Με θέσεις και προτάσεις για το αύριο του δήμου Τρικκαίων, κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Παπαστεργίου, η μορφολόγος – διακοσμήτρια κ. Τζίνα Μπέη.

Ελεύθερη επαγγελματίας η ίδια και μάλιστα εκλεγμένη στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις ανάγκες του δήμου, αλλά και το που θα πρέπει στρέψει την προσοχή του για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και κατ’ επέκταση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Μια από αυτές τις προτάσεις αφορά και στον Ιατρικό Τουρισμό:

«Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας, αποτελεί έναν δυναμικό τουριστικό κόμβο. Μια κατάκτηση για την οποία σαφώς πρέπει να είμαστε περήφανοι μιας και συντέλεσε σε αυτή μια σειρά παραμέτρων, μια σειρά σωστών χειρισμών που έκαναν το δήμο Τρικκαίων να λάμψει και να μπει στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης.

Αυτή η δυναμική, μας κάνει να αναζητούμε το επόμενο βήμα για ανάπτυξη κι άλλων τουριστικών συνιστωσών που μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, να ενισχύσουν το brandτης περιοχής, και να ανοίξουν δρόμο διαρκούς ανάπτυξης και προόδου. Μία από τις συνιστώσες αυτές είναι ο Ιατρικός Τουρισμός. Ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο πεδίο με εκπληκτικές δυνατότητες συνεργασιών μεταξύ ιατρικών φορέων, επιχειρηματικότητας αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι πλέον δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τη δημοτική αρχή, και το δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, για την σύνδεση της περιοχής μας με τον Ασκληπιό ως γενέτειρα της ιατρικής. Τα πλεονεκτήματά μας είναι γνωστά και ήρθε η στιγμή να αξιοποιηθούν και να μπορέσουν να μετουσιωθούν σε έργο και πράξη. Οι δομές αποκατάστασης που αποτελούν ένα έμμεσο ιατρικό τουριστικό αντικείμενο επιλέγοντας την περιοχή μας με άλλου τύπου κριτήρια. Οι τομείς, οι δυνατότητες και οι προοπτικές έχουν ένα τεράστιο εύρος.

Τι μπορούμε λοιπόν να πράξουμε ως Δήμος Τρικκαίων :

  • Διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο υποστήριξης συνοδών υποδομών, ικανό να στηρίξει την προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται στην περιοχή μας.
  • Δημιουργούμε μια προσβάσιμη πόλη, κάτι που σημαίνει ότι διευκολύνουμε κάθε επισκέπτη με υπηρεσίες και υποδομές να μας επισκεφθεί.
  • Αναδεικνύουμε την ταυτότητά μας ως τόπος ευεξίας και ευζωίας
  • Προχωράμε σε συνέργειες με την επιστημονική κοινότητα της περιοχής, ώστε να είμαστε κόμβος ενημέρωσης, ανάδειξης και διάδοσης σημαντικών ιατρικών θεμάτων μέσα από συνέδρια και δράσεις.
  • Προτάσσουμε και προβάλλουμε τα Τρίκαλα ως ανταγωνιστικό προορισμό υγείας

Αξιοποιώντας τη δυνατότητα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, μπορούμε να δώσουμε ακόμη μια εναλλακτική στον επισκέπτη για να σχεδιάσει την επίσκεψή του στο Δήμο Τρικκαίων. Βάζοντας τον πήχη ψηλά, σημαίνει ότι δεν φοβόμαστε την πρόκληση,  σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε μπροστά».

Μπέη Ζωή (Τζίνα)
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων.
Με τον συνδυασμό του Δημήτρη Παπαστεργίου ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ v.2.