Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πάντα επίκαιρα και διαχρονικά τα τραγούδια του Τσιτσάνη

17.02.2015 /

Η πρώτη επίσημη μουσική εκδήλωση από τις πολλές που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στη διάρκεια του έτους, με αφορμή το έτος Τσιτσάνη(100 χρόνια από τη γέννηση του),πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, στην κατάμεστη από κόσμο, αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Τρικάλων.

Την εκδήλωση προλόγισαν οι Στέλιος Καραγιώργος και Έφη Λεβέντη, καλλιτεχνικός διευθυντής και πρόεδρος του κέντρου έρευνας-μουσείο Τσιτσάνη αντίστοιχα.

Τα τραγούδια του μεγάλου Τρικαλινού δημιουργού απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τρεις μεγάλες και γνωστές φωνές, ο Γιάννης Κότσιρας, η Λιζέτα Καλημέρη και η Ευτυχία Μητρίτσα και τους συνόδευσε η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης».

«Θεωρούμε τον Βασίλη Τσιτσάνη δάσκαλο μας, όπως άλλωστε και όλοι όσοι τραγουδάνε, παίζουν και αγαπάνε το λαϊκό τραγούδι και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και είναι τιμή μας που τραγουδάμε σήμερα εδώ στα Τρίκαλα, την ιδιαίτερη πατρίδα του»,μας αποκάλυψαν οι τρεις ερμηνευτές..

Κι όπως αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά, τα τραγούδια του Τσιτσάνη που πολλά από αυτά είναι γραμμένα εδώ και 60- 70 χρόνια, είναι τόσο διαχρονικά, τόσο επίκαιρα και φρέσκα που αισθάνεσαι ότι γράφτηκαν μόλις χθες.

Ό τι και να πει, ότι και να γράψει κανείς για μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη πάλι λίγο θα είναι. Μιλάει καλύτερα γι’ αυτόν, η ίδια η ιστορία του και τα μεγάλα του τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο και έγιναν μεγάλες επιτυχίες και η σημαία του λαϊκού μας τραγουδιού και πολιτισμού.

Η είσοδος στην εκδήλωση για το κοινό ήταν ελεύθερη και πραγματικά γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και διασκέδασε με τα τραγούδια του Τσιτσάνη, που απέδωσαν τόσο όμορφα οι τρείς σημαντικοί ερμηνευτές.

Στη μουσική παράσταση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Τρικάλων και Λάρισας κ.κ .Παπαστεργίου και Καλογιάννης, πολλοί Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών κ.α.

                                                                                                Δημήτρης Παδιός