Δευτέρα 11.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τσιτσάνεια 2019 – Τί να θυμηθώ, τί να ξεχάσω

03.09.2019 /

Κοσμοσυρροή στα Τσιτσάνεια 2019 ” Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω”  που διοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, διοργάνωσε στο πλαίσιο των «Τσιτσανείων 2019», την μουσική παράσταση «Τί να θυμηθώ, τί να ξεχάσω», αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Απόστολο Καλδάρα και στον γιο του Κώστα Καλδάρα, δυο ανθρώπους με στενή οικογενειακή σχέση, αλλά με ξεχωριστούς δρόμους στο Ελληνικό τραγούδι.

Τα μεγάλα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, όπως «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Ένα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι», «Γυάλινος Κόσμος», αντάμωσαν με τις μεγάλες επιτυχίες του Κώστα Καλδάρα «Άγιο μου τσιπουράκι», «Καημέ του κόσμου στεναγμέ», «Καθρέφτες και όνειρα», σε μια βραδιά που σημάδεψαν οι αναμνήσεις, η παρουσία και οι εξαιρετικές φωνές του Γεράσιμου Ανδρεάτου, της Ζωής Παπαδοπούλου, του Μπάμπη Αντωνίου και της Σταυρούλας Εσαμπαλίδη.

Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο πιανίστας και συνθέτης Σάκης Κοντονικόλας και συμμετείχε η λαϊκή ορχήστρα που αποτελείται από τους Βασίλη Μητσιάκη και Ευθύμιο Γρηγορίου στο μπουζούκι, Κώστα Ματσίγκο και Δημήτρη Τυχάλα στην κιθάρα, Κώστα Λάμπα στο μπάσο, Γιώργο Αγγελάκη στο ακορντεόν, Δήμητρα Καλλιάρα στο κανονάκι, Γιάννη Μακρυγιάννη στα κρουστά, Νεκτάριο Παπαγεωργίου στο κλαρίνο και Στέλιο Καραγιώργο στα τύμπανα.

 

[fbcomments]